Slobodi iz Mrkonjić Grada istupa iz lige zbog 11.000 KM duga

Darko Pašagić
Slobodi iz Mrkonjić Grada istupa iz lige zbog 11.000 KM duga

Mrkonjić Grad - Nastup Slobode iz Mrkonjić Grada u proljećnom dijelu Prve fudbalske lige Republike Srpske pod velikim je znakom pitanja pošto rukovodstvo kluba mora da uplati 11.000 maraka u kasu Fudbalskog saveza Republike Srpske na osnovu kazni iz prvog dijela sezone.

Kazne FSRS postale su pravosnažne i, ukoliko žele da i u proljećnom dijelu sezone budu prvoligaši, Mrkonjićani će morati da plate taj iznos, a direktor Slobode Gojko Đurić kazao je da je to za ovaj klub ogroman novac i ne vidi način kako da riješi problem.

- Moramo da platimo 11.000 maraka kazni za prvi dio sezone i stvarno ne znamo kako da pronađemo taj iznos. Zbog neblagovremenog plaćanja službenih lica treba da platimo kaznu od 5.000 maraka, zbog neodigravanja utakmica mlađih kategorija isti iznos, kao i 1.000 maraka zbog toga što na vrijeme nismo dostavili snimke utakmica. Kako sada stvari stoje, sve ide u pravcu da istupimo iz lige - naglasio je Đurić.

Ipak, sve bi trebalo da bude jasnije do kraja sedmice jer bi do tada trebalo da bude održana sjednica Upravnog odbora Mrkonjićana.

- Poslije nje ćemo vidjeti da li postoji neko drugo rješenje, ali smo stvarno u veoma teškoj situaciji. Na sjednici bi trebalo da se dogovorimo kada će biti zakazana prozivka. Naime, sigurno ćemo krenuti da radimo i pokušati da riješimo ove probleme, mada ovog puta nisam baš optimista - dodao je Đurić.

U Fudbalskom savezu Republike Srpske još nisu upoznati sa cjelokupnom situacijom i tvrde da im iz Mrkonjić Grada još nije stigao nikakav dopis vezan za probleme u klubu.

- Znale su se i ranijih godina dešavati slične situacije u pojedinim klubovima, ali na kraju bi bilo iznađeno neko rješenje i oni su nastavljali takmičenje. Smatram da je još rano bilo šta pričati na ovu temu i da će sve biti jasnije kroz nekoliko dana - istakao je generalni sekretar FSRS Goran Ćejić.

Ipak, ukoliko bi se desilo da Sloboda ne nastavi takmičenje, propozicije su jasne.

- Pošto je jesenji dio šampionata završen poslije 11. kola, rezultati ne bi bili brisani, nego bi sve utakmice do kraja šampionata klub izgubio službenim rezultatom, 0:3. To znači da bi preostalih šest susreta igrali u prvom dijelu šampionata, kao i svih 10 narednih u Ligi za opstanak. Dodatna kazna zbog napuštanja prvenstva bilo bi prebacivanje Slobode u najniži rang takmičenja, a to je u ovom slučaju Četvrta liga RS, grupa Banjaluka - dodao je Ćejić.

 

Jesen

Mrkonjićani su prvi dio sezone završili na desetom mjestu sa 16 bodova, ali i tokom jeseni imali su silnih problema.

- Svih 16 utakmica bili smo praktično gosti jer, kao što je poznato, obavlja se rekonstrukcija stadiona “Luke”. Uz sve to, imali smo i veoma siromašan igrački fond, tako da smo praktično u finišu jeseni na neke utakmice putovali sa samo 11 ili 12 igrača. Ovo sada dodatni je problem, ali vjerujem da ćemo pronaći neko rješenje - rekao je trener Slobode Željko Vranješ, sa kojim uprava kluba tek treba da obavi razgovor o daljem angažmanu jer mu je dosadašnji ugovor istekao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana