Славија одушевила у премијерној сезони

Синиша Котараш
Славија одушевила у премијерној сезони

Источно Сарајево - У својој дебитантској сезони у Премијер лиги рукометаши Славије из Источног Сарајева освојили су, у конкуренцији 14 екипа, десето мјесто, са 27 бодова, и на тај начин стекли право да и наредне године буду дио рукометне елите.

Ово је у клубу оцијењено као успјех, а тренер “соколова” Борис Тешановић тврди да ће његов тим и убудуће бити тврд орах свим ривалима.

- Већ и сама чињеница да нам је ово била дебитантска сезона и да су остали ривали имали много веће искуство играња у највишем рангу довољно, сама за себе, говори о томе колико нам је било тешко. Мање-више све нам је била непознаница и нисмо знали шта нас чека. У ходу смо се прилагођавали и учили, па смо на крају сасвим заслужено изборили опстанак. Могли смо, можда, имати и неки бод више, али нисмо незадовољни. У сваком случају, сматрам да је ово што смо остварили, поготово ако се зна у којим смо условима радили, огроман успјех - нагласио је Тешановић.

У Источном Сарајеву се не задовољавају тренутним стањем већ желе да љубитељи рукомета и у наредној сезони, али и онима које тек долазе, имају прилику да на дјелу виде најбоље клубове БиХ. Нажалост, више неће уживати у мајсторијама некадашњег репрезентативца БиХ Душка Челице, који је за пола године освојио срца љубитеља рукомета у Источном Сарајеву. Његова енергија и самопоуздање дигли су цијелу екипу, која је са неколико узастопних побједа успјела да се одвоји од дна, али се искусни рукометаш враћа у Израел. Остаје чињеница да је Славија у првом дијелу сезоне била кандидат за испадање, чак се у Источном Сарајеву причало о евентуалном иступању из лиге, али је доласком Челице све кренуло набоље.

- Играчи су на одмору, а стручни штаб и управа немају тај луксуз. План је да са радом почнемо у другој половини јула, а до тада ћемо обавити разговоре са свим првотимцима. Жеља нам је да задржимо постојећи кадар, али и да се појачамо са неколико искуснијих рукометаша. Колико ћемо у томе успјети, остаје да се види, али не сумњам да ћемо, старији и искуснији за једну годину, у ново првенство ући добро припремљени - закључио је Тешановић.

Само домаћи играчи

Оно што успјех Славије чини већим јесте играчки кадар, састављен искључиво од локалних момака. У обје полусезоне Славија је имала тек по једног “странца”, Луку Вујовића у првом дијелу и Душка Челицу у прољећном дијелу Премијер лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана