Симеуновић највећа нада у Тарагони

Дарко Пашагић
Симеуновић највећа нада у Тарагони

Бијељина - На 18. Медитеранским играма, које ће се од 22. јуна до 1. јула одржати у шпанској Тарагони у боксерској репрезентацији БиХ биће седам такмичара од којих су тројица чланова бијељинског Радника.

У категорији до 56 килограма такмичиће се Ален Рахимић, Раденко Томић ће наступити до 56 кг, а Дашо Симеуновић преко 91 кг. Осим њих тројице БиХ ће представљати Харис Мешановић (до 64 кг), Адем Фетаховић (до 69 кг), Џемал Бошњак (до 81 кг) и Елвир Шендро (до 91 кг). Уз селектора Алмедина Фетаховића путоваће тренери Енес Пештек и Миленко Томић.

- Репрезентација се већ скоро мјесец дана налази на припремама. Први дио одрађен је на Бјелашници, а сада се налазе на Златибору, гдје је завршна фаза рада. Тамо су и остале репрезентације из региона, што значи да спаринг партнера има довољно - нагласио је тренер Радника и репрезентације БиХ Миленко Томић.

Искусни стручњак је рекао да је велика ствар за бокс што ће репрезентација бити овако бројна, а да је права ствар за “племениту вјештину” у Републици Српској наступ тројице Бијељинаца.

- То је само нормалан слијед ствари, јер је Радник неколико посљедњих година без премца у БиХ. Имамо дуг у традицију, радимо у континуитету и зато долазе добри резултати. Вјерујем да ће тако бити и у Тарагони. Објективно највише очекујемо од Симуеновића, који има доста искуства на међународној сцени и вјерујем да може до медаље. И Мерајић је искусан такмичар, који може много, док ће Томићу ово објективно бити прилика за стицање искуства на међународној сцени. Од остала четири репрезентативца кандидати за медаље су Фетаховић и Бошњак. Реално је очекивати да се из Шпаније репрезентација врати са бар двије медаље, а вјерујем да ће бар једна стићи у Бијељину - додао је Томић.

Симуеновић је сигуран да га у Тарагони очекују велика искушења, али се не боји изазова.

- Имамо довољно искуства, а вјерујем и у повољан жријеб. Никада нисам одрадио квалитетније припреме и очекујем да круна напорног рада буде баш у Шпанији у посљедњим данима јуна. Било би сјајно вратити се са медаљом и учинићу све да до ње дођем - рекао је Симеуновић.

Српска боља од Србије

У пријатељском мечу одржаном у Сребреници репрезентација Републике Српске савладала је Србију са 8:4. за најбољег боксера проглашен је Бојан Честић (Република Српска, до 75 килограма), док је најбољи техничар ове веома успјеле приредбе Милан Вранковић (Србија, до 69 кг). Боксери у категорији до 81 килограма Далибор Мијић (Српска) и Слободан Јовановић (Србија) проглашени су за најборбенији пар, а овај узбудљиви дуел припао је Јовановићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана