Шест појачања Требињцима за средину табеле

Синиша Котараш
Шест појачања Требињцима за средину табеле

Требиње - Челници новог-старог премијерлигаша Леотара не желе да у елитном рангу проведу само једну сезону, па су своје редове појачали са неколико квалитетних рукометаша.

Требињци су прошле сезоне у Првој лиги РС заузели друго мјесто и изборили пласман у Премијер лигу, али је било јасно да морају додатно ојачати играчки кадар. За сада су направили велики посао, јер је параф на уговор ставило пет играча са којима много реалније изгледа циљ - пласман у средину табеле.

- Тренутно настојимо да комплетирамо екипу и већ смо постигли договор са неколико квалитетних играча. Наши нови чланови су голман Лука Радовић и десно крило Лазар Јанковић, обојица пристигла из пожешке Слоге. Ту је и лево крило из Дервенте Владо Драганић и средњи бек Александар Гленџа који је играо за Партизан и Колубару. У наше редове вратили су се десни бек Александар Милојевић и пивот Радован Уљаревић који су прошле сезоне носили дрес добојске Слоге - каже тренер Леотара Милан Симоновић.

Према његовим ријечима, припреме за првенство почеће 20. јула, до када би и екипа требало да буде комплетирана.

- Уводна недеља биће одрађена у Требињу, а потом се на десет дана селимо у Невесиње. Почетком септембра имаћемо и јак међународни турнир у Требињу на којем ће, уз Леотар, учествовати Металопластика, Ловћен и, највероватније, Дубровник. Тако јаке утакмице ће нам помоћи да спремни дочекамо старт првенства - каже Симоновић.

Свакако, резултат Леотара добија на тежини ако се зна да су Требињци на полусезони били тек на шестој позицији, са шест бодова мање од Козаре МП из Козарске Дубице. Уосталом, челницима Леотара и није био циљ да се боре за Премијер лигу, али је екипа на терену из кола у коло играла све боље и на крају забиљежила историјски успјех.

  • Дошао сам на клупу половином првог дела сезоне и у том тренутку нам заиста није био циљ борба за врх. Мој првенствени задатак је био стабилизација клуба, поготово што је Леотар пред почетак првенства напустило доста стандардних првотимаца. Дошла је и нова управа, појачали смо се и, корак по корак, кренули према врху и коначном успеху - закључио је стратег Требињаца.

Одлука против Бијељине

Требињци су у другом дијелу шампионата Српске стигли до друге позиције, али су тек у посљедњем колу и дефинитивно обезбиједили пласман у елиту.

- Већ половином полусезоне нисмо зависили од других већ од самих себе, а у последњем колу добили смо у Требињу екипу Бијељине са 33:23, у једној фантастичној атмосфери и на најбољи начин потврдили пласман у Премијер лигу - нагласио је Симоновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана