Шеф стручкон штаба Алфа Модриче у потрази за појачањима

Дарко Пашагић
Шеф стручкон штаба Алфа Модриче у потрази за појачањима

Модрича - Припреме фудбалера Алфа Модриче започеће у сриједу, 23. јануара, а у односу на јесењи дио екипе некадашњи шампион и освајач Купа БиХ ући ће знатно ослабљен.

 

Редове прволигаша током зимске паузе напустили су Дарио Дамјановић, Дејан Ђекић, Данијел Златковић, Неђо Шука, Марко Бранковић, Немања Бамбураћ и Мелвин Осмић.

- Међу онима који су отишли било је неколико првотимаца и веома брзо морамо пронаћи адекватна рјешења, јер нам предстоји грчевита битка за опстанак. Истина бодовни заостатак за клубовима из горњег дијела табеле није велики, тако да је најважније одиграти добро првих шест кола, послије чега се такмичење наставља лигама за првака и опстанак. На руку нам иде и повољан распоред, али имали смо га и у финишу јесени, када нисмо остварили резултате, који смо објективно очекивали - истакао је шеф стручног штаба Модричана Марко Стојић, који је на клупу овог клуба сјео у петом колу послије одласка Бојана Магазина.

Већ је извјесно да ће се на прозивци појавити три нова имена. То су: Зоран Благојевић, Игор Степанчев и Дејан Тодоровић.

- Очекујемо да тог дана са нама буде и млади фудбалер бањалучког Борца Стефан Триван на којег “црвено-плави” највјероватније рачунати за прољећне битке. Обавили смо разговоре са челницима клуба из “Платонове” и готово је сигурно да ће Триван постати наш члан. Осим тога морамо довести још неколико искуснијих играча, поготово нападача, јер наш најбољи стријелац Шука је међу онима који су нас напустили - наставио је Стојић.

Већ је познато да ће се цјелокупне припреме обавити у Модричи и њеној околини.

- Планирали смо да одиграмо седам контролних утакмица, а имена четири ривала већ су позната. Већ 30. јануара играћемо против Јавора из Ивањице, а за 3. фебруар договорен је сусрет са Слогом из Горњег Црњелова. Ривал 16. фебруара биће нам градишка Козара, а седам дана касније Орашје. У наредним данима сазнаћемо и имена осталих противника и вјерујем да ћемо послије квалитетно одрађених припрема изборити опстанак - додао је Стојић.

“Алфа” и даље спонзор

Крајем новембра из Управног одбора Алфа Модриче повукао се Илија Јевтић, власник фабрике обућа “Алфа”, који је био потпредсједник клуба.

- Он је одлучио да се повуче из здравствених разлога, па су многи помислили да више неће ни финансијски помагати клуб. Међутим и у наставку сезоне носићемо префикс Алфа, што значи да је Јевтић и даље уз Модричу - нагласио је Јелић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана