Сава Лешић понајбољи кошаркаш Игокее: Битне су побједе, а не лични учинак

Милан Зубовић
Сава Лешић понајбољи кошаркаш Игокее: Битне су побједе, а не лични учинак

Лакташи - Ако се по јутру дан познаје, онда ће новопридошли Сава Лешић бити прво име Игокее у сезони која куца на врата.

Прво је име своје екипе током припремних утакмица, када редовно има двоцифрен кошгетерски учинак, којем обично додаје исто такав учинак у статистици скокова. Ипак, скромни момак из Книна, који је ове године дебитовао и за репрезентацију Србије, доста заслуга приписује саиграчима.

- Звучи као стереотип, али заиста све заслуге иду на рачун мојих саиграча, са којима вредно тренирам да бисмо што спремније дочекали Суперкуп и почетак АБА лиге. Када је у питању мој учинак, једноставно не гледам да ли је у питању пријатељска или званична утакмица, те увек дајем максимум јер само тако можемо да се уиграмо и што боље упознамо на терену. Не гледам индивидуални учинак, битно ми је да екипа има користи од мене и да побеђујемо. Мало смо се тражили у првим мечевима, што је било за очекивати, али сваким даном све смо складнији и склопили смо екипу која би могла да направи нешто више на Јадрану - изјавио је Лешић.

Долазак међу Александровчане значио је и рад са тренером Ненадом Трајковићем, који је донио новине из НБА лиге, гдје је годинама радио.

- Напорно радимо на тренинзима и Трајковић чини све да нас припреми за нове изазове и да спремни дочекамо почетак сезоне. Момци се осећају савршено и свежи ћемо дочекати почетак - казао је Лешић.

Додао је да имају проблема због одсуства Томислава Зубчића и Дарка Талића, који са репрезентацијама Хрватске и БиХ играју мечеве квалификација за Свјетско првенство.

- Доста недостају јер је смањена ротација, а пропустили су и мечеве на којима смо се уигравали. Док су били на тренинзима, видело се да су добри момци који жестоко тренирају и да се с њима може сарађивати. Посебно недостаје Зубчић, који је изузетан играч и који ми је партнер у рекету. Американци се добро уклапају и за њих је све ово ново - истакао је Лешић, који је синоћ играо контролни дуел са Орадеом у Румунији.

Будућност

Ривал у Суперкупу, којем ће бити домаћини од 20. до 23. септембра, биће им Будућност.

- Поред нас, ту је још седам екипа и све су јаке, тако да нема лаке утакмице, па нисмо ни могли да добијемо неког слабијег. Актуелни шампион АБА лиге долази нам на ноге и нисмо оптерећени резултатом. Предност је на њиховој страни и важе за фаворита. Добро ће нам доћи тај меч да видимо колико можемо. Пружићемо снажан отпор, то је сигурно, а ко зна, можда се деси и неко изненађење - рекао је Лешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана