Шаренац наставља кошаркашку каријеру у Америци

Срна
Шаренац наставља кошаркашку каријеру у Америци

Братунац - Млади Братунчанин Марко Шаренац започео је кошаркашку каријеру у свом граду, кратко играо за Љубовију, затим четири године за “Младост” из Ваљева, гдје је завршио гимназију, а наступао је и за Србију и 2017. освојио титулу првака Европе на првенству у Словачкој.

Шаренац је као телентован и перспективан кошаркаш прошле године из Ваљева отишао у САД, гдје је био у припремној школи у околини Њујорка, а наредне сезоне наступаће за екипу колеџа “Маршал” из Хантингтона, у Западној Вирџинији, гдје ће уписати студије. Година проведена у припремној школи “Хусек” користила му је за учење језика и привикавање на америчке услове и стил кошарке, те за физичко напредовање.

“Утисци су добри. Задовољан сам како је протекла прва година у Америци. У почетку је било тешко навићи се на нов начин живота, али временом је све дошло на своје. Похађао сам припремну школу и задовољан сам како су ме пријатељски примили у новој средини”, прича Шаренац.

Што се тиче кошарке, он каже да му одговара амерички стил игре.

“Играли смо велики број добрих утакмица против школа са богатом историјом. Иако смо били нови у лиги, добро смо се носили са тимовима који су већ дуго у том рангу такмичења. Веома сам задовољан мојим напретком у прошлој сезони”, каже овај младић.

Он истиче да се у Америци кошарка више заснива на брзини и индивидуалним потезима и квалитетима, за разлику од европске игре, у којој се више пажње поклања тактици.

Шаренац се опредијелио за колеџ “Маршал” јер ће му тренер бити познати Ден Антони, брат још познатијег тренера из НБА лиге Мајка Антонија, те очекује да ће напредовати и добро се показати у новом клубу већ у првој сезони.

Он каже да му је циљ да настави школовање и заврши студије уз кошаркашку каријеру.

У екипи овог колеџа и раније су наступали играчи са простора бивше Југославије, а са Шаренцем у екипи је и црногорски кошаркаш Горан Миладиновић, са којим се већ упознао, па ће му то олакшати сналажење, боравак у другој средини и ублажити одвојеност од породице и пријатеља.

Након краћег одмора и боравка код родитеља у Братунцу, Марко за неколико дана путује на припреме у Београд, а почетком јула иде за САД, гдје га чекају студентске обавезе, те доказивања и изазови у новој екипи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана