Шансе Борца за полуфинале порасле на 50 одсто

Душан Репија
Шансе Борца за полуфинале порасле на 50 одсто

Бањалука - Шансе фудбалера Борца за пролазак у полуфинале Купа БиХ значајно су повећане послије прве утакмице на “Пецари” коју је Широки Бријег добио са 2:1.

Међутим, прилично равноправна партија са фаворизованим ривалом и гол Стојана Врањеша који су сви у табору “црвено-плавих” прижељкивали пред пут у Херцеговину свакако су подигли самопоуздање пред реванш 13. марта у Бањалуци. Задовољан је и тренер Дарко Војводић, који је значајно расположенији него послије жријеба за ову рунду.

- Прије ове утакмице имали смо можда десет одсто шансе за пролаз, а сада су нарасле на 50. То је одлично из почетне перспективе. Добро смо их скаутирали, добро стајали на терену без обзира на све проблеме које смо имали и имамо право да се надамо пролазу - рекао је Војводић.

Љепши повратнички деби Врањеша у матичном клубу био би само да су Бањалучани избјегли пораз или славили, али стријелац јединог поготка за “црвено-плаве” вјерује да ће побједа доћи у реваншу.

- На идеалан начин смо отворили утакмицу, али смо својим грешкама, али и због њиховог квалитета примили потом примили два. Ипак, у сваком случају имамо отворен резултат за реванш. Мислим да уз подршку наших навијача можемо и морамо до полуфинала - нагласио је Врањеш за мондо.ба.

Није тајна да се Бањалучани спремају за Премијер лигу и у том циљу доведена су појачања која имају искуство играња у елити. Међутим, добар дио екипе није имао прилику да окуси тај ниво такмичења, па ова утакмица може да послужи као репер ка оном чему клуб са Градског стадиона тежи.

- Са Кенаном Тополовићем, Алмедином Зиљкићем, Немањом Јаничићем и Немањом Леканићем у нашем тиму не би се видјела разлика. Није се видјела ни овако јер сам рекао момцима да могу изгубити и са три, четири разлике, али да морају оставити на терену све што имају. То су и урадили, имамо резултат који није недостижан, а како ће право играња у реваншу имати Тополовић и Јаничић, очекујем да будемо још бољи - нагласио је Војводић.

Широки Бријег је јуче остао без комплетне управе, јер су оставку поднијели предсједник Управног одбора Миро Краљевић, члан УО  Зденко Ћосић, предсједник скупштине Дарио Кнезовић и директор клуба Зоран Бубало. На званичном сајту клуба није наведено да ли такав корак има +везе са утакмицом против Борца, али је јасно да клуб са “Пецаре” ове године не бриљира. У првенству заузимају треће мјесто и предстоји им велика борба за излазак на евро сцену, којој су били ближе преко Купа. Међутим, то више није случај, а Бањалучани ће се потрудити да им додатно загорчају живот. Зато Сарајеву ове сезоне све иде као подмазано, јер је лидер Премијер лиге са 1:0  савладао Зрињски у првом мечу, док је ТОШК направио  велики посао савладавши Звијезду у Градачцу са 2:0. Слога из Горњег Црњелова и Клис први меч играју 5. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана