Šamački FK Borac proslavlja vijek postojanja

Srna
Šamački FK Borac proslavlja vijek postojanja

Šamac - Svečana akademija povodom 100 godina postojanja Fudbalskog kluba "Borac" iz Šamca održana je večeras u ovom mjestu, gdje su podijeljena priznanja najboljim fudbalerima, veteranima i institucijama.

Obilježavanju ovog jubileju prisustvovali su ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, pomoćnik ministra porodice omladine i sporta Dragan Jaćimović i predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

Među prisutnima je reprezentativac "Borca" u bivšoj Jugoslaviji Ilija Katić, predstavnici fudbalskih klubova i fudbaleri iz Srpske i Federacije BiH, FK "Borac", veterani i drugi ugledni gosti.

Na svečanoj akademiji dodijeljeno je 16 zlatnih plaketa sportskim radnicima koji su dali doprinos u radu i afirmisanju FK "Borac" iz Šamca.

Na svečanosti u bioskopskoj sali dodijeljeno je 49 srebrnih plaketa, te 22 povelje fudbalerima koji su, osim za FK "Borac", nastupali i za klubove u saveznom rangu takmičenja u SFRJ i svim državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije.

Na svečanoj akademiji dodijeljeno je 18 povelja sportskim organizacijama i klubovima i drugim pravnim licima koji su doprinijeli razvoju FK "Borac" i njegovali dugogodišnja sportska prijateljstva.

Nakon svečane akademije, u hotelu "Plaža" održava se "Crno-bijelo veče".  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana