Салетов орао појачао Игокеу

Милан Зубовић
Салетов орао појачао Игокеу

Лакташи - Нови члан Игокее постао је Сава Лешић, који је са Александровчанима потписао уговор на једну годину, уз могућност продужетка сарадње на још једну.

Лешић је искусан играч који игра на позицији крилног центра и током каријере промијенио је велики број клубова, а прошлу сезону провео је у њемачком Етингер Рокетс Готи.

- То је играч који ће нам добро доћи јер има доста искуства и биће велико појачање због позиције на којој игра. С њим добијамо велику снагу под кошем, као и добру хемију јер је изузетан момак, радан и велики борац. Сигурно да ће бити велико појачање - изјавио је тренер Игокее Ненад Трајковић, који је такође овог љета преузео екипу.

Од старосједилаца ту су Вук Радивојевић, Роберт Рикић, Ђорђе Милошевић и Стефан Глоговац, као и млади играчи Далибор Илић, Аљоша Јанковић, Немања Николић и Дарко Талић. Тим су напустили Марко Љубичић, Никола Јевтовић, Никола Гајић, Александар Поњавић и Доминик Артис. Лешић неће бити једино појачање овог љета и ускоро би требало да стигну нова појачања.

- Преговарамо са кошаркашима из САД и имамо двојицу на радару који играју на спољним позицијама, али не могу о њиховим именима да нам их не преотму неке друге екипе. Не журимо јер желимо да доведемо праве момке који нису скупи, али су талентовани. Можда ћемо првом тиму прикључити још неке младе играче - казао је Трајковић.

Најавио је да ће припреме почети 6. августа.

- То је иницијални датум, али можда кренемо дан-два касније, што нам неће покварити планове. Покушаћемо да ојачамо стручни штаб јер ће нам бити потребно људи да квалитетно радимо - додао је Трајковић.

Када је у питању Лешић, он је рођен у Книну 1988. Прве кошаркашке кораке направио је у Пожаревцу, а послије је наступао за Суперфунд и Партизан, да би професионалну каријеру започео у Визури, а потом се вратио у Суперфунд. Крајем 2009. потписао је четворогодишњи уговор са Партизаном, у којем је остао до новембра 2010. и тада појачао редове најљућег противника Црвене звезде. Ту је провео двије сезоне и потом прешао у Химик, да би се 2013. вратио у Србију и договорио сарадњу са крагујевачким Радничким. Након једне сезоне одлази у Јенисеј, потом је 2015. стигао у Олимпију, док је годину касније отишао у Ређану. Прије Етингера кратко је био члан Меге. Са Партизаном је освојио АБА лигу, првенство и Куп Србије 2010, док је са репрезентацијом Србије освојио злато на Универзијади 2011. у Шенжену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана