Са тројицом новајлија Крупа креће у борбу за опстанак

Синиша Котараш
Са тројицом новајлија Крупа креће у борбу за опстанак

Бањалука - Крешимир Јелић, Никола Мандић и Еман Блажевић нови су фудбалери Крупе која је јуче почела са припремама за други дио премијерлигашког такмичења.

У кањону Врбаса очекују да ће екипу, до поласка на припреме у Медулин, појачати бар још два или три квалитетна играча, како би се Крупа што равноправније упустила у предстојећу, грчевиту борбу за опстанак. Прозивци коју је обавио шеф стручног штаба, Петар Курћубић, одазвала су се 32 фудбалера међу којима су била тројица новајлија, али и још пет јуниора и један кадет, играчи од којих у Крупу у будућности много очекују. Пред њих је постављен само један циљ, опстанак у Премијер лиги БиХ.

- Вјерујем да овај тим може да оствари зацртано и сигуран сам у срећан завршетак сезоне. Моји први утисци о новој средини су и више него позитивни, а сјајна атмосфера на првом тренингу ме је у то још више увјерила. Вјерујем и да ћу имати кратак период адаптације јер сам поприлично упознат са фудбалом у БиХ, имам и доста пријатеља који играју у овдашњим клубовима, тако да ми то неће бити неки већи проблем - истакао је Никола Мандић, фудбалер који је стигао из словеначког Кршког. Уз њега, ту су још и штопер Крешимир Јелић који је дошао из хрватског друголигаша Сесвета, те млади нападач Еман Блажевић. Ријеч је о играчу који је родом из Козарца, а прошао је омладинску школу загребачког Динама.

- Задржали смо 90 одсто играчког кадра из прошле полусезоне, а ту су и три нова играча. Задовољан сам јер мислим да имамо огроман простор за напредак. Верујем и да нам се неће поновити прошла јесен када смо имали чак осам повређених играча, тако да нисмо имали континуитет. Очекујемо и још нека појачања и сигуран сам да ћемо много квалитетнији и јачи дочекати пролећњи део првенства. Ми ћемо, са своје стране, урадити све да на крају изборимо опстанак - нагласио је Курћубић.

Предсједник Крупе, Драшко Илић, најавио је и да ће, осим битке на терену, његов клуб ове године порадити и на инфраструктури.

- Уз подршку локалне заједнице и ФСРС ући ћемо у реконструкцију стадиона, а од ресорног министарства очекујемо и подршку за изградњу рефлектора - истакао је Илић.

Шест утакмица

Крупа ће до почетка прољећног дијела шампионата одиграти шест контролних утакмица, а већ су познати и термини и имена противника.

- Прије поласка за Медулин, одиграћемо 26. јануара меч са Братством из Грачанице. Потом у Истри имамо заказан дуел са Шибеником, 3. фебруара, а 7. и 9. ћемо наступити на традиционалном Истра Винтер купу. Први ривал ће нам бити Аустрија из Клагенфурта, а други Зрињски, Буђевице или Осијек 2. По повратку, 13. фебруара се састајемо са Козаром, а три дана касније је “генералка” против Рудар Приједора - рекао је Петар Курћубић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана