Рукометашица Ана Пејаковић најбољи спортиста Челинца у 2018. години

Срна
Рукометашица Ана Пејаковић најбољи спортиста Челинца у 2018. години

Челинац - Чланица Женског рукометног клуба “Дубица” из Козарске Дубице Ана Пејаковић најбољи је спортиста општине Челинац за 2018. годину. Према одлуци стручног жирија, Пејаковићева је проглашена за најбољег спортисту захваљујући одличним клупским резултатима и позиву у репрезантацију БиХ.

“Изузетно сам срећна због добијеног признања. Настојаћу да достојно репрезентујем општину Челинац и Републику Српску у дресу репрезентације и вјерујем да ћу у томе успјети”, рекла је Пејаковићева.

Награду најуспјешнијем спортисти уручио је начелник општине Челинац Момчило Зељковић, генерални покровитељ ове манифестације.

“Спортисти су најбољи амбасадори наше локалне заједнице. То су показали небројено пута и вјерујем да ће наставити да промовишу општину и у међународним оквирима”, истакао је Зељковић.

Зељковић је рекао да локална заједница из општинског буџета редовно издваја средства за спортске колективе и пружа подршку изградњи спортских објеката.

Најуспјешнији спортски колектив је Фудбалски клуб “Шњеготина”, који биљежи одличне резултате у Подручној лиги Бањалука.

Посебна признања за афирмацију спорта у Челинцу добили су тренери Рукометног клуба “Челинац” Небојша Старчевић и Санел Радмановић, као и Основна школа “Милош Дујић”.

Награде за најперспективније спортисте припале су кошаркашици Милици Павловић и рукометашу Игору Томићу, док је титулу најбољег младог спортисте понио спортски риболовац Дамјан Предић, који је прошле године освојио шампионску титулу Републике Српске у лову рибе удицом на пловак.

За најбољег ветерана проглашен је дугогодишњи играч Клуба малог фудбала “Челинац” Љубан Вујичић, док је најбољи спортски радник предсједник Скупштине Фудбалског клуба “Челинац” Мирислав Спасојевић.

Признање за спортски подвиг године добио је маратонац и слијепо лице Миладин Драгојевић, који је истрчао више трка и полумаратон у Бањалуци дуг 10 километара.

Признање за организацију спортског догађаја године добио је Фудбалски клуб “Челинац”, који је јесенас обиљежио пола вијека организованог играња фудбала у Челинцу.

Избору најуспјешнијих спортиста општине Челинац присуствовала је и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана