Рукометаши из Србије одлично се уклопили у тим Борца

Душан Репија
Рукометаши из Србије одлично се уклопили у тим Борца

Виљнус - Тим. То је најбољи и најкраћи опис рукометаша Борца који заиста дишу као један. Нема подјела на старе и младе, домаће и странце и слично. Свих 17 момака који су путовали у Виљнус свјесни су тежине и важности дреса који носе и тако се понашају.

Расположени и насмијани били су и када смо кренули пут Вињнуса, а убједљива побједа само је додатно подигла атмосферу. Три Борчева љетошња појачања Бојан Рађеновић, Милан Дакић и Стефан Миљковић одлично су се уклопили, научили и навијачке пјесме па задовољно сумирају како им је долазак у Бањалуку био одличан потез.

- Од првог дана смо одлично прихваћени, а како време пролази осећај је све бољи. Било је потребно времена да све легне на своје место, јер је тешко очекивати да уклопите неколико нових играча за две или три утакмице. Оно што је најважније, међуљудски односи су одлични, дружимо се, помажемо, бодримо и то је основни предуслов за добар резултат - сумира Дакић.

Побједа у Литванији била је седма у низу у званичним утакмицама, јер су Бањалучани први дио сезоне завршили са пет тријумфа, а на отварању другог савладали Слогу у Купу БиХ. Није тајна да се понекад деси да плата касни, али то се на понашању и игри момака уопште не осјети.

-  Мало сам искуснији од осталих, играо сам и по иностранству и могу да кажем да се нигде нисам осећао овако лепо. Није нам битно да ли касни плата, из свог искуства говорим да се то дешавало и у другим клубовима. Биће пара, битно је да се добро дружимо и дајемо све од себе. Размишљамо тако да будемо поштени према себи, да увек одиграмо максимално, јер ће се на крају све исплатити - рекао је Миљковић.

Један од кључних момака у одбрани има јасан циљ до краја сезоне - побиједити што је могуће више утакмица и освојити бар један трофеј.

- Када бих могао да бирам, волео бих због СЕХА лиге да одемо до краја у првенству. Наравно, у игри смо и у Купу БиХ и Челенџ купу, које год такмичење да играмо увек се трудимо да га освојимо.  Посложили смо све коцкице и бићемо опасан ривал свима. Концентрисани смо на нашу игру и када играмо као што је то био случај у Виљнусу није нам превише битно ко је противник - рекао је Миљковић. 

Утисак је да се Рађеновић најбрже уклопио, јер је већ у првој утакмици сезоне против Бакија одиграо фантастично и био најефикаснији. Неријетко је и касније предводио листу стријелаца своје екипе.

- Презадовољан сам како се све одвија. Сада играмо одлично, а ми знамо колико је било потребно рада да достигнемо овај ниво. Надам се победи у Бањалуци у суботу, а онда и наставку низа у Купу БиХ и првенству - рекао је Рађеновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана