Рукометаши Борца са четири гола предности против Грачанице

Синиша Котараш
Рукометаши Борца са четири гола предности против Грачанице

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела остварили су побједу над Грачаницом од 24:20 (11:10), у првој полуфиналној утакмици плеј-офа за првака БиХ, али су без обзира на солидну залиху, најавили поход на побједу и у реваншу.

Меч је одигран у дворани студентског кампуса, у сјајној атмосфери коју су направили навијачи оба тима, па су љубитељи рукомета могли да уживају у одличној игри. На крају, задовољније су биле присталице “црвено-плавих”, посебно јер је у лигашким окршајима Грачаница славила оба пута. Стекао се утисак да су Бањалучани могли да славе и убједљивије, али су као неколико пута ове сезоне беспотребно журили у тренуцима када вода иде на њихов млин. Имали су и шест голова предности (24:18, 57. минут), али су гости постигли два поготка који им ипак дају много више наде.

- Нећемо у Грачаници бранити резултат, већ желимо да побједом изборимо наступ у финалу. Сигурно да је могло и боље, али нам је понестало концентрације па смо направили неколико “дјечјих” грешака. То не смијемо да поновимо у реваншу јер сам сигуран да нас у Грачаници очекује паклена атмосфера. Што се тиче самог резултата, задовољан сам, али би свакако било боље да је на крају било шест или седам голова разлике за нас - истакао је тренер Борца Мирко Микић.

Поново је одбрана била бољи дио његовог тима, наравно са Бојаном Љубишићем на челу који је скупио 14 одбрана.

- Имали смо шест голова предности и морали смо је задржати до самог краја, али ни овако није лоше. Нисмо ми били лоши ни у првом полувремену, али је њихов голман у том периоду био феноменалан. У другом је то било много боље и за нас може да буде веома важно то што смо за цијелу утакмицу примили само 20 голова. Биће тврдо и у реваншу, они су били први послије регуларног дијела, заиста много су показали ове сезоне, али ми идемо по још једну побједу - рекао је Љубишић.

Реванш је на програму већ прекосутра у 19 часова.

Извиђач славио у Добоју

У другом полуфиналу плеј-офа рукометаши Извиђача славили су на гостовању у Добоју са 29:27. Прво име меча био је некадашњи играч Слоге Миљан Ивановић који је са десет погодака “потопио” свој бивши клуб, док је Никола Џоно тријумфу “скаута” додао седам голова. Код домаћина Вукашин Зекић је постигао шест, а Никола Перовић пет погодака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана