Рукометаши Борца прихватили улогу фаворита против Бакија: Нису лаици, али ни баук

Душан Репија
Рукометаши Борца прихватили улогу фаворита против Бакија: Нису лаици, али ни баук

Бањалука - Иако нису успјели да прикупе релевантне податке о снази ривала, рукометаши Борца м:тел прихватили су улогу фаворита у двомечу са Бакијем (субота и недјеља, 19 часова).

Куцање имена клуба на “Гуглу” или “Јутјубу” не помаже много, јер ни платформе у које до било какве информације можете доћи једним кликом, једноставно немају довољно доступних података о шампиону Азербејџана.

- Све што знамо је да су довели Руса и Украјинца, а пронашли смо и неколико утакмица њихових садашњих играча док су наступали за друге клубове. Знамо да имају три, четири репрезентативца своје земље и то је то. Они са друге стране имају више информација о нама, па мислим да ће нам бити тежа прва утакмица него друга. С обзиром на то да су географски близу Русије и Украјине, претпостављам да гаје сличан стил, наравно немају тако квалитетне појединце, али сигурно имају неки систем и нису лаици - рекао је тренер Борца Бојан Унчанин.

Посљедњи европски меч у дворани “Борик” одигран је 2015. године када “црвено-плави” нису успјели да се пласирају у Лигу шампиона, а затим су у трећем колу ЕХФ купа морали да честитају холандским ОЦИ Лајонсима. Свакако да су се Бањалучани зажељели европских утакмица, па су дуели са шампионом Азербејџана у другој рунди Челенџ купа права прилика да добро попуне трибине. Директор клуба Владимир Бранковић најавио је да ће двадесетак спортских колектива из Бањалуке и околних градова доћи да подржи Борац, док овосезонско појачање Бојан Рађеновић види чак и позитивну страну у томе што је ривал непознат.

- То што не знамо много о њима ће нас натјерати да будемо опрезни од старта и максимално сконцентрисани. Мислим да ће пресудити наше искуство и индивидуални квалитет. Иако смо млада екипа, имамо играче који су одиграли много европских мечева и вјерујем да је ту наша предност - поручио је Рађеновић.

Домаћи без Бешировића

Голман Борца Арман Бешировић обновио је повреду руке и неће бити на располагању Бојану Унчанину. Ипак, у поређењу са прошлом сезоном када је стратег Бањалучана често имао и по седам, осам повријеђених играча, ситуација је много боља. Срђан Мијатовић је у тренажном процесу већ десета дана и требало би да помогне колико може у овом тренутку, док ће повратак на паркет још неко вријеме чекати Марко Комненовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана