Рукометаши Борца јуре шест разлике против ЦСМ Букурешта (19:25 )

Душан Репија
Рукометаши Борца јуре шест разлике против ЦСМ Букурешта (19:25 )

Бањалука - Борац м:тел је радничка екипа која је све добре резултате ове сезоне забиљежила када је одбрана функционисала како треба. Посљедњи бедем испред Бојана Љубишића мораће да буде чврст бар као у другом полувремену меча у Румунији јер је то једини рецепт за топљење шест голова минуса у суботњем реваншу против ЦСМ Букурешта (20 часова).

Далеко од тога да Бањалучани већ нису испунили, чак и премашили, циљ ове сезоне. Са друге стране, не игра се четвртфинале неког европског купа сваки дан, па не помишљају да не пруже све од себе у ових 60 минута како би направили подвиг и избацили објективно кавлитетнијег противника. Румунску легију странаца чине махом репрезентативци испред којих је стављен циљ да тријумфују у Челенџ купу. Међутим, нешто ће се питати и момци Мирка Микића.

- Ми смо екипа у којој нема звијезде, увијек неко други може да искочи. Они су имали девет разлике, а ми смо смањили и сигурно нас сада више респектују. Можда се и мало плаше јер није лако да играте када вас унапријед сви виде као побједника. Сигурно им је наш бивши голман Марио Блажевић рекао шта их чека у “Борику” - истакао је Микић.

Врлине и мане Румуна упознао је до детаља, па открива рецепт који би његову екипу приближио побједи.

- Морамо да одиграмо јако у одбрани, агресивно на њихове бекове како бисмо дошли у ситуацију да постигнемо доста лаких голова из полуконтри и контри. Друга ствар, не смијемо да срљамо. Први циљ је да дођемо до тријумфа, а ако нам се укаже прилика да надокнадимо шест голова, урадићемо све да то искористимо. Екипа вјерује у чудо, и то је најбитније. Имали смо паузу која нам је добродошла да одморимо, прије свега, психички јер смо већ 40 дана нон-стоп играли у ритму сриједа - субота и при томе смо на путу и тренингу - додао је Микић.

Одавно се о рукомету није писало и причало као пред ову утакмицу. Најватренији навијачи чак су бодрили играче на једном од посљедњих тренинга. Тема већине разговора и обичних грађана је да ли Борац може направити чудо, што баш и не радује Микића.

- Покушавам на све начине да смирим страсти. Најгоре је уколико упаднемо у замку еуфорије. Према ономе што видим, чврсто смо на земљи и спремамо се за дуел да га одиграмо најбоље што можемо - рекао је Микић.

Продужена рука тренера на терену свакако су најискуснији Дејан Унчанин и Бојан Љубишић.

- Из мог искуства, најбитније ће бити посљедњих 10-15 минута. Сигурно да би због атмосфере било пожељно да поведемо и да имамо предност на старту, али утакмица се игра 60 минута. Немамо шта да изгубимо. Циљ у Европи смо остварили, али указала нам се шанса и ми ћемо учинити све да је искористимо. Вјерујем да је вријеме да нас и срећа погледа. Био сам члан тима који је играо против Сандефјорда када смо испали због једног гола. Вјерујем да је вријеме да срећа сада буде на нашој страни - рекао је Љубишић.

Публика “игра” за Дуроњића

Свако ко купи улазницу већ ће уписати једну побједу јер ће сви приходи од утакмице бити прослијеђени за лијечење Предрага Дуроњића.

- Позивам све Бањалучане да дођу у “Борик”, бодре наше момке и да Бањалуку и Републику Српску представимо Европи на најбољи могући начин. Такође, ту смо и да помогнемо у лијечењу нашег суграђанина Предрага Дуроњића, што је додатни позив за све да дођу у дворану - нагласио је предсједник клуба Саша Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана