Рукометаши Борца бране гол предности за европско прољеће

Синиша Котараш
Рукометаши Борца бране гол предности за европско прољеће

Бањалука - Са голом предности из првог сусрета рукометаши Борца улазе у реванш меч трећег кола против Вогошће (23:22), који је на распореду у суботу од 20 часова у “Борику”.

 

У табору “црвено-плавих” најављују да неће бити опуштања, већ да у ову утакмицу улазе као да на конту имају негативан резултат, а не тријумф. Зато стручни штаб и првотимци Борца позивају навијаче да у што већем броју дођу на овај сусрет и помогну им да послије дуго година напокон остваре резултат који ће им омогућити да поново презиме у Европи.

- Имамо погодак предности, али то не значи ништа ни у фудбалу, а поготово не у рукомету. Неће и не смије бити опуштања, нити било каквих калкулација и у утакмицу ћемо ући као да смо у резултатском минусу. Радили смо много на психолошком моменту током претходих неколико дана јер ова генерација има шансу да, послије много година, обезбиједи европско прољеће. То је за нас мотив више и сигуран сам да ће момци знати да га искористе - истакао је тренер Бањалучана Мирко Микић.

На клупу Вогошће сјео је искусни рукометни стручњак Касим Каменица, али стратег Борца сматра да ни он, без обзира на све знање и квалитет који посједује, не може много тога да промијени у само два или три дана.

- Сигурно је да ће Каменица нешто промијенити у игри Вогошће, можда не сада, јер није имао времена, али касније сигурно. Такође, знаће да мотивише играче, мада ће што се тиче тактике тешко успјети да промијени нешто. Једино очекујем њихову много бржу игру него у првом мечу - појаснио је Микић.

Атмосферу из свлачионице пренио је искусни чувар мреже Бојан Љубишић, који најављује успјешну серију свог тима.

- Ово је наша трећа међусобна утакмица у посљедњем мјесецу и тешко да могу да нас нечим изненаде. Европа је велики мотив, поготово за младе играче и вјерујем да ћемо овим дуелом отворити серију добрих игара и резултата - рекао је Љубишић.

Прва лига РС

Водећи тим Прве лиге РС, Дрина, иде на ноге Котор Варошу у десетом колу. Парови, субота: Приједор - Јединство (17 сати), Херцеговац - Челинац (18), Козара МП - Херцеговина (20). Недјеља: Бијељина - Борац 2 (18), Котор Варош - Дрина (18), Козара (Г) - Младост (20).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана