Рукометаши Борца У НБА ритму до финала Купа

Душан Репија
Рукометаши Борца У НБА ритму до финала Купа

Бањалука - Без обзира на залиху од четири гола стечену у Високом, рукометаши Борац м:тела вечерашњи реванш полуфинала Купа БиХ (19.30) са Босном дочекују као да немају никакву предност.

То је приступ који захтијева тренер Мирко Микић из више разлога. Лидер на табели Премијер лиге је опасан, посебно када је отписан. Наравно, обавеза и навика Борца је да у сваком мечу иде на побједу, а посебно послије пораза у Вогошћи, који је дошао након 13 мечева без неуспјеха. Додатни мотив свакако је и публика која у све већем броју долази на утакмице, за шта су наравно најзаслужније добре партије рукометаша.

- Меч у Високом је наш најзрелији од када сам тренер. Све је фукционисало како треба, али смо неколико дана послије тога одиграли врло лоше у Вогошћи. Једноставно, ниједан играч није био на потребном нивоу и могу да обећавам да то неће бити случај. Играмо пред нашом публиком и имамо мотив више да покажемо да смо квалитетнија екипа. Финале би био заиста озбиљан успјех с обзиром на распоред који могу да упоредим једино са НБА лигом. Ево, цијели март играмо у ритму сриједа - субота, али све ћемо ријешити и бити на потребном нивоу - рекао је Микић.

Осовину Босне послије одласка Ивана Дивковића и Тарика Међића чине два искусна играча, средњи бек Аднан Хармандић и пивот Мухамед Торомановић.

- Све креће од њих двојице и морамо да будемо врло опрезни. Нећемо се обазирати на побједу коју смо остварили јер они сигурно неће доћи само да одиграју утакмицу, тражиће своје шансе. Нећемо им дозволити да успију у томе и вјерујем да ћемо се побједом пласирати у финале - рекао је Шешић.

Када добро иде на терену лакше је и људима у управи задуженим за, народским рјечником речено, проналажење новца како би клуб функционисао без проблема. Спонзорски пул јачи је готово из дана у дан, а пољуљани имиџ клуба полако достиже ниво који би требало да има, што је видљиво и по броју новинарских екипа на јучерашњој прес-конференцији. Међутим, Бањалучани су наишли на затворена врата у Министарству цивилних послова БиХ тражећи подршку с обзиром на то да су једини клуб из БиХ који се још такмичи у Европи ове сезоне. Подсјећања ради, Зрињски је прошле године добио 30.000 марака за утакмице против руског Краснодара, па су Бањалучанима засметали двоструки аршини.

- Добили смо одбијеницу иако смо навели да би нам помоћ добро дошла с обзиром на то да трошкови путовања у Литванију, па сада и у Румунију, нису мали. Постоје други клубови у БиХ који су добијали новац, и то у ранијим колима европских такмичења. Због тога се поставља питање да ли је то министарство надлежно за БиХ или можда за један ентитет? И раније смо аплицирали за средства која дијеле, али увијек смо одбијани уз објашњење да нам недостаје један папир, што је начин да вас неко културно одбије - рекао је члан Управног одбора Владимир Благојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана