Разлаз Игокее са Јевтовићем

Милан Зубовић
Разлаз Игокее са Јевтовићем

Ужице - Никола Јевтовић неће бити члан Игокее идуће сезоне јер руководство клуба из Александровца није искористило опцију у уговору и продужило сарадњу са њим.

Крилни центар, који је по потреби играо на позицији “петице”, стигао је међу Александровчане из Стеауе Букурешт пред почетак прошле сезоне и на 21 утакмици у АБА лиги просјечно је биљежио 10,2 поена, 4,2 скока током 17,6 минута на паркету. Рођен је у Ужицу 1989. године и током каријере, поред поменутих клубова, наступао је још за Слободу из родног мјеста, Раднички Крагујевац и Металац. Сарадњу са новим клубом требало би да озваничи наредних дана.

Он ће бити трећи играч из прошлосезонске екипе који неће наставити сарадњу са јединим АБА лигашем из БиХ. Прије њега екипу су напустили плејмејкер Марко Љубичић, који је отишао у Цибону, као и бек Никола Гајић који је појачао словеначки Хелиос Санс. Осим њих, треба очекивати да тим напусти и бек-крило Александар Поњавић, који прошле сезоне код оба тренера, Драгана Бајића и Жарка Милаковића, није имао значајнију минутажу, а имао је одређених проблема са повредама. Једини Американац који је завршио сезону, од шесторице колико је прошло кроз тим, Доминик Артис имао је уговор до краја такмичења и за сада није познато за кога ће наступати. Он се вратио у САД, гдје је наставио са тренинзима док са супругом очекује принову. С друге стране, уговоре са Александровчанима имају бекови Вук Радивојевић и Ђорђе Милошевић, те центри Роберт Рикић и Стефан Глоговац. Поред њих, ту су још млади чланови Далибор Илић и Аљоша Јанковић, који су пред почетак Лиге 6 БиХ прикључени првом тиму из јуниорског погона, као и Немања Николић који је провео сезону у сениорском саставу, али није добио прилику да заигра. Ту је још повратник са позајмице из Какња Дарко Талић. Припреме би требало да почну средином августа.

Нови тренер

Са новим тренером Игокеа ће кренути у нову сезону. Бивши стратег Партизана, који је радио као скаут и асистент у НБА лиги Ненад Трајковић, водиће екипу и са управом је договорио сарадњу. Жарко Милаковић, који је завршио сезону на клупи, биће му помоћник, док у стручном штабу више неће бити помоћног тренера Милутина Латинчића, који је прекомандован да ради са пионирским категоријама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана