Раднику доста бод

Синиша Котараш
Раднику доста бод

Бијељина - Фудбалери Радника су се својим играма и резултатима у посљедњих неколико година једноставно наметнули као перјаница фудбала Републике Српске па у Бијељини не желе да се ове титуле одрекну без велике борбе.

На отварању нове сезоне изабраници Младена Жижовића ће у дербију кола угостити екипу Сарајева и ова утакмица изазива у Семберији велико интересовање. Домаћини поручују да су спреми за велики изазов, што је показао и сам финиш припрема у којем се добра игра поклопила са резултатима, иако они нису били приоритет.

- Биће ово, у непуних пола године, наша већ четврта утакмица са истим ривалом и неће бити неке превелике разлике. Сарајево је и даље фаворит, најављује да у Бијељину долази по три бода, а на нама је да покушамо да те њихове амбиције, бар што се тиче ове утакмице, спријечимо. Реално за нас је сваки резултат без пораза позитиван. Наравно, уколико нам буде пружена прилика и за нешто више, знаћемо да је искористимо - нагласио је Жижовић.

Бијељинци у нови шампионат улазе са амбицијама да понове резултате из претходних сезона. У паузи између два првенства клуб је напустило неколико носилаца игре, укључујући капитена Дину Бешировића, али су стигле адекватне замјене. Здравствени билтен није најбољи, јер су под знаком питања наступи Демира Пеце, Домагоја Франића и Павла Сушића, а неколико појачања још није регистровано и нема право наступа.

- Као и свако првенство и ово крећемо од нуле. Имамо неке нове циљеве који, реално, нису претјерано различити у односу на оне из претходних година. Настојаћемо да задржимо мјесто у горњем дијелу табеле - каже Жижовић.

Сарајево у Бијељину стиже након двомеча са јерменским Банантсом у оквиру квалификација за Лигу Европе. Због тога је тим са “Кошева” тражио одгађање ове утакмице за чак мјесец, на шта у Бијељини нису пристали.

  • Никада до сада нисам чуо да је и један клуб из регије тражио толико одгађање због наступа у Европи. Онда су то сарајевски медији још “напумпали”, па је испало да ми не маримо за фер-плеј. Мало су то сарајевски медији “надували”, али ми морамо прво да гледамо себе и своје интересе. Уосталом, све ми се чини да они сада траче алиби. Ми прво морамо да гледамо себе, а мени се чини да они већ сада траже алиби за евентуални неуспјех Сарајева - категоричан је Жижовић.

Парови првог кола

Субота: Крупа - Челик (17.30), Младост - Звијезда 09 (17.30), ГОШК - Жељезничар (17.30), Слобода - Зрињски (20). Недјеља: Радник - Сарајево (17.30), Широки Бријег - Тузла Сити (20).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана