Радник ремизирао са Зрињским, Крупа славила против Звијезде 09

Агенције
Радник ремизирао са Зрињским, Крупа славила против Звијезде 09

Одиграна су још три меча 30. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине, међу којима је онај у Мостару између Зрињског и Радника из Бијељине имао највећу пажњу јавности.

 

 

Актуелни првак БиХ имао је императив побједе над гостима, будући да је Сарајево, лидер таблице, савладало Челик са 5:0 и тако бодовну разлику привремено подигло на седам поена.

По нешто хладнијем времену и врло тешком терену - публика је Под Бијелим бријегом могла да види јако добру фудбалску представу, која је окончана без побједника, 1:1.

Почетак сусрета припао је гостима који су врло мотивисани дошли у Мостар, будући да имају шансу да изборе Европу наредне сезоне. Ипак, Зрињски је како је прво полувријеме одмицало - преузео контролу, запријетио неколико пута - али није било голова.

У наставку сусрета - много боља игра, голови и мноштво дешавања. Прво је Гојковић у 57. минути донио предност домаћој екипи, послије којег су се изабраници Блажа Слишковића и опустили, што су гости казнили. Играла се 73. минута када је Максимовић поравнао на 1:1, а само неколико минута раније - Радник је био близу гола, но ударац је зауставила пречка.

Три минуте након поравнања - пенал за Зрињски, али је Луцић зауставио ударац Филиповића. У 79. минути Раднику је поништен гол, а арбитар меча Пељто је просудио да је Симоновић код скока фаулирао голмана Зрињског.

Обје екипе су до конца меча покушале доћи до гола за побједу, међутим остало је 1:1.

Радник је овим ремијем “погурао” ФК Сарајево до титуле првака Босне и Херцеговине. Разлика између ове двије екипе је сада шест бодова, а три кола су остала до краја. То у рачуници значи да тиму са Кошева недостаје само једна побједа - јер су на њиховој страни и омјери из међусобних дуела.

Крупа је са 2:0 славила против Звијезде 09, док је Широки Бријег са 4:0 декларисао Слободу. Три пута је стријелац био Јурић, а један гол је уписао Марковић.

Сутра су на распореду мечеви Жељезничар - Младост и ГОШК - Тузла Сити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана