Premijer liga BiH za rukometaše: Pet ekipa nišani opstanak, Dobojlije vrh

Siniša Kotaraš
Premijer liga BiH za rukometaše: Pet ekipa nišani opstanak, Dobojlije vrh

Banjaluka - Sa više od mjesec zakašnjenja zbog problema sa konstituisanjem novog Upravnog odbora RS BiH, napokon će startovati i Premijer liga BiH za rukometaše u kojoj će ove sezone Republika Srpska imati šest predstavnika.

U premijernom meču Borac je doživio iznenađujući poraz kod debitanta u ligi Sloge iz Gornjeg Vakufa (24:26), dok se ostali klubovi nadaju da mogu izbjeći sudbinu “crveno-plavog” tima. Iako svi najavljuju da im je borba za opstanak prioritet, ipak ima i onih koji se, poput dobojske Sloge, nadaju plasmanu u plej-of. Upravo Dobojlije igraju jedan od dva srpska derbija prvog kola, i to kod novajlije Leotara.

- Iako su Trebinjci novajlije, imaju blagu prednost zbog domaćeg terena. Nećemo se predati i daćemo sve od sebe da uspješno uđemo u novu sezonu. Inače, naš cilj je borba za plej-of i što bolju poziciju na kraju - naglasio je trener Sloge Danko Panić.

Trebinjci sa nestrpljenjem očekuju ovu utakmicu i najavljuju veliku borbu za startnu pobjedu.

- Lepo je to da igramo derbi i očekujem dobru utakmicu, veoma važnu za oba rivala. Želimo da pokažemo da smo se dobro pripremili i, naravno, želimo pobedu. Što se tiče ambicija, naše su plasman u sredini tabele - istakao je strateg Leotara Milan Simonović.

Drugi dvoboj klubova iz Republike Srpske biće odigran u Derventi, gdje će gostovati Lokomotiva iz Brčkog.

- Ovo je utakmica koju jednostavno moramo da dobijemo! Podjednaki smo po kvalitetu i naša jedina prednost je domaći teren. Ono što Derventa želi ove godine to je opstanak. Zato moramo biti uspješni kao domaćini jer zbog velike izjednačenosti biće teško donijeti bodove sa strane - tvrdi trener Dervente Milorad Bjelošević.

Na klupi premijerligaša iz Brčkog sjedi proslavljeni srpski rukometaš Žikica Milosavljević, koji najavljuje da će Lokomotiva ove sezone igrati moderan rukomet.

- Nama su ove produžene pripreme odgovarale. Lokomotiva sada ima praktično novi tim, a koliko je spreman, videćemo na utakmici. Nadamo se da možemo iznenaditi Derventu sa ovom mladom ekipom koja nastoji da gaji moderan rukomet. Osnovni cilj nam je opstanak, a iz malo sreće bismo možda mogli i do sedmog mesta - naglasio je Milosavljević.

Ekipa Slavije se pred meč sa Konjuhom suočila sa problemom registracija igrača sa strane, koji još nisu dobili licence.

- Nije to naša krivica i svoje smo uradili na vrijeme, ali zbog poznate situacije u savezu došli smo u problem. Ako do početka utakmice ne riješimo njihove licence, moraćemo nastupiti u kombinovanom sastavu - pojasnio je trener “sokolova” Boris Tešanović.

Inače, titulu prvaka brani ekipa Izviđača iz Ljubuškog, koja će se, uprkos odluci da šampion mora igrati i domaće prvenstvo, ostalim ekipama priključiti tek u plej-ofu. 

Parovi prvog kola: VOGOŠĆA: Vogošća - Zrinjski, ISTOČNO SARAJEVO: Slavija - Konjuh, VISOKO: Bosna - Maglaj, DERVENTA: Derventa - Lokomotiva, GORAŽDE: Goražde - Gračanica. TREBINjE: Leotar - Sloga (D) (19.30). GORNjI VAKUF: Sloga - Borac 26:24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana