Предсједник РРС Бањалука Жељко Јошић: Не пада ми на памет да поднесем оставку

Синиша Котараш
Предсједник РРС Бањалука Жељко Јошић: Не пада ми на памет да поднесем оставку

Бањалука - Предсједник Регионалног рукометног савеза Бањалука Жељко Јошић оштро је реаговао на оптужбе које су на његов рачун изнесене на недавно одржаној конференцији за штампу у просторијама Рукометног клуба Борац.

- Прозван сам индиректно од једног дијела рукометних радника, иако сматрам да за то није било потребе. Мада ме и не погађају баш превише иступи тих појединаца, такозваних “рукометних радника” - рекао је Јошић.

Том приликом критике на његов рад упутили су представници клубова који подржавају кандидат за предсједника РС РС Маринка Умичевића. Највећа критика на рачун РРС била је та да четири године није одржана сједница Скупштине иако постоји обавеза да  буде одржана најмање једном годишње.

- Као прво морам да кажем да је наш РРС једини који је регистрован по Закону о спорту и да је у протекле четири године урадио много за рукомет у овом дијелу Српске. Помагали смо клубовима, неке од њих спасили од гашења, организујемо и велики омладински рукометни турнир (ОРКА), који се налази у званичном календару такмичења ЕХФ - категоричан је Јошић.

Истовремено, први човјек РРС каже да му не пада на памет да поднесе оставку само зато што то неко жели.

- Не пада ми на памет да поднесем оставку на мјесто предсједника јер је некоме то пало на памет. Могу да одем само ако то клубови буду тражили од мене. А што се тиче захтјева РК Борац за ванредну сједницу Скупштине, он је био нелегитиман, иако је Владимир Бранковић тврдио да је имао и више него довољан број клубова. Међутим, треба знати да ЖРК Борац, ОРК Борац и Школа рукомета Бањалука нису регистровани и немају право гласа, тако нису били испуњени услови за засједање Скупштине. И још да кажем да је у РРС БЛ правно регистровано 14 клубова који имају право гласа. Али ја се и не чудим прозивкама Бранковића који ми је једном приликом рекао да је заинтересован да преузме мјесто предсједника РРС - тврди Јошић.

Он је нагласио и да му није јасна прозивка Војислава Рађе, највећег мешетара у рукомету Српске, јер како је рекао, њега ни у Добоју не воле.

- Па он се на недавној сједници Скупштини РС РС појавио као делегат Школе рукомета “Кико” из Теслића, која и не постоји. Исти тај Рађа је на сједници одржаној у Требињу захтијевао да Дервента не може да гласа, јер није регистрована по закону, а сада инсистира на супротном, само да би од њих добио глас - закључио је Јошић.

Ово вјероватно неће бити крај превирањима у рукометном спорту, јер је још актуелни предсједник РС РС Здравко Милићевић најавио обраћање медијима током идућих неколико дана.

Нико не спомиње РС РС

Први човјек Регионалног савеза Бањалуке прокоментарисао је чињеницу да у посљедње четири године није одржана ниједна сједница Скупштине.

- Тачно је да нисмо одржали ниједну сједницу Скупштине у том периоду, али Управни одбор РРС није нашао за потребу да је организује. Међутим, ни сједница Скупштине Рукометног савеза РС није одржана неколико година, па то нико не спомиње - истакао је Јошић.

Не зна ко је Ћопић

Иако су новинари питали Јошића да их упозна са противкандидатом Маринка Умичевића Дамиром Ћопићем, он је то вјешто избјегао у неколико наврата. Да подсјетимо, Ћопић је био приједлог Регионалног рукометног савеза Бањалука на недавно одржаној сједници Скупштине која је завршила практично и прије него што је почела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана