Повратак у Астану или нови изазов за Срђана Граховца

Синиша Котараш
Повратак у Астану или нови изазов за Срђана Граховца

Ријека - Бањалучанин Срђан Граховац завршио је полусезону у Ријеци и по свему судећи опростио се од тог клуба, јер му је истекла позајмица из Астане са којом има још годину уговора.

Одлични везни фудбалер каже да не би имао ништа против и да остане на “Рујевици”, али да се за све питају Казахстанци.

- Највјероватније одлазим из Ријеке. Истина, одређени контакти око мог останка постоје, али ћемо у договору са Астаном, видјети шта и како даље. Тачније, да ли се враћам у Казахстан или ће се десити нешто сасвим друго, зависиће искључиво од тога какав је заједнички интерес клуба и мене - појаснио је Граховац.

Иако се по доласку веома брзо изборио за мјесто стандардног првотимца Ријеке, након доласка Игора Бишћана на клупу овог клуба, Граховац је изгубио статус стартера.

- Разлог за то је што ми истиче позајмица. Имамо новог тренера и логично је да он саставља тим за дуже вријеме, тако да је то сасвим у реду - потврдио је Граховац.

Након лошег старта првенства, челници клуба одлучили су да се растану са дугогодишњим тренером Матјажом Кеком, који је заслужан за препород Ријеке, али су се ствари поправиле доласком Бишћана. Шампион Хрватске из сезоне 2016/17. нанизао је шест побједа у првенству, двије у купу и један реми, па стигао до другог мјеста. Ипак, Динамо је доста одмакао.

- Најбитније је да смо се вратили у сам врх и да смо показали да смо и даље моћни. Тешко је пријетити Динаму, с обзиром на девет бодова предности које имају, али мислим да неће баш тако лако доћи до титуле - наглашава Граховац.

Као фудбалер који је поникао на Градском стадиону, незаобилазна тема приче је Борац.

- Свакако да, без обзира на све, највише пратим дешавања у Борцу. Он ће увијек бити мој клуб и највећа љубав! Ево, већ годинама, па и деценијама, сви ми се надамо да ће напокон стати на ноге и постати стабилан клуб који ће сваке године излазити на међународну сцену. Нисмо ни свјесни какав потенцијал имамо и штета би била да коначно не направимо неки искорак па да Борац буде истински амбасадор Бањалуке - категоричан је Граховац.

Иако по годинама спада у групу млађих играча, Граховац већ има много искуства. Некадашњи капитен Борца играо је за бечки Рапид, потом за Астану и Ријеку, па може да упореди гдје смо ми у односу на свијет.

- Пратим фудбал у БиХ највише због многих пријатеља који играју тамо. Мислим да су највећи проблем за фудбал лоши и неусловни терени. Надам се да ће се то напокон ријешити, највише због свих тих талентованих дјечака који, због лоших услова, напуштају фудбал. Уколико се то ријеши и ти момци ће доказати таленат - нагласио је Граховац.

Некадашњи капитен младе репрезентације БиХ одиграо је за сениорску селекцију три утакмице, али га одавно нема међу кандидатима.

- Већ више од двије и по године немам никакав контакт ни са ким из савеза. У сваком случају, желим им пуно среће у наредним квалификацијама - закључио је Граховац.

Честитка

Срђан Граховац је имао и посебну поруку за читаоце “Гласа Српске”.

- Желим вама и вашим читаоцима срећне предстојеће празнике. Да будете здрави, срећни, вољени и испуњени позитивном енергијом и да у Нову годину започнете у друштву највољенијих - пожелио је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана