Послије свијета Мајдов хоће да покори Европу

Данијел Радујковић
Послије свијета Мајдов хоће да покори Европу

Бањалука - Као актуелни свјетски шампион у џудоу Немања Мајдов има обавезу да нападне титулу на предстојећем Европском првенству, а млади борац се уопште не плаши тог изазова и најављује поход на злато у Тел Авиву.

Момак из Источног Сарајева прије осам мјесеци покорио је свијет у Будимпешти, а сада ће имати прилику да се попне на кров Европе на првенству у Израелу, које је на програму од 26. до 28. априла. То је већ два пута радио у млађим категоријама, када је најавио велику каријеру, а сада све жели заокружити као сениор. То што још нема пуне 22 године га не спутава јер има огромну вјеру у себе и своје могућности.

- Био сам два пута шампион Европе, 2014. и 2016. године, за свој тадашњи узраст. Сада сам сениор и колико год да сам млад то се више не гледа јер сам показао да сам најбољи на планети кад је било најбитније, тако да идем по статус "трипле" круне. Форма је на максимуму, немам већих повреда, одрадио сам одлично цијеле припреме и очекујем да уз Божју помоћ пружим право издање. Биће густо, тога сам свјестан, али спреман сам за рат. Циљ ми је да, поред свјетске титуле, имам и европску, тако да бих волио одмах искористити прилику - јасан је Мајдов.

Он ће на татами изаћи посљедњег дана првенства у суботу, а поново ће имати тежак пут до медаље јер је потребна велика снага да издржи толико борби за један дан.

- Припреме су биле паклене, доста смо пропатили, а сада је вријеме да то наплатимо срећом цијеле нације. Увијек циљам злато, небитно који је турнир, или у чему, увијек желим бити најбољи, зато и јесам тренутно гдје јесам. Знам зашто сам радио и колико и сигуран сам да ћу дати све од себе до посљедњег секунда - додао је млади џудиста.

Мајдов је јесенас постао први Србин који је дошао до свјетског злата у џудоу, а сада ће имати прилику да побољша биланс ове земље, која има двије медаље од осамостаљења на првенствима Европе. Паузирао је седам мјесеци због повреде, али вјерује да то неће утицати на њега.

- Искрено, било је тешко вратити се послије паузе и двије озбиљне повреде. Дизање форме је дуг и тежак процес. Да је тежак осјетио сам у два посљедња мјесеца, али мислим да сам успио - закључио је Мајдов, који ће бити међу шест представника Србије у Тел Авиву.

Гран при увод у ЕП

Уочи наступа на Европском првенству Немања Мајдов је учествовао на два гран прија, у Агадиру и Анталији. Тамо је освајао пето и друго мјесто, што је доказ да улази у све бољу форму.

- Задовољан сам наступима, оба резултата су била у складу са тадашњом формом и у том тренутку сам извукао максимум из себе - истакао је Мајдов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана