Порески дуг Борца преполовљен

Дарко Пашагић
Порески дуг Борца преполовљен

Бањалука - Предсједник Борца Вицо Зељковић је нагласио да ће се клуб са Градског стадиону годину на измаку памтити по многим добрим стварима, а сигурно најрадоснија за присталице “црвено-плавих” је чињеница да су дугови знатно смањени у односу на ранији период.

По његовим ријечима најбитнија ставка је што је порески дуг практично преполовљен.

- Успјели смо да порески дуг са 13 сведемо на шест милиона марака. Дио камата је отписан, нешто је застарјело, тако да са пуно оптимизма дочекујемо 2019. годину. Ускоро ћемо изаћи у јавност са свим детаљима. Морам да кажем да смо уз максимално улагање енергије и помоћ свих људи успјели урадити огроман посао. Можда се резултати сад не виде, али ће за отприлике пола године све доћи на видјело. Од љета нисмо направили ниједну марку дуга, а сва примања, свих запослених у клубу, од играча, стручног штаба, Омладинске школе и радне заједнице редовно исплаћујемо. Након дуго година, сви они су на паузу отишли пуних џепова - истакао је Зељковић.

Поред пореског дуга, на руководству клуба је да у 2019. години ријеши још нека потраживања из протеклих година.

- Наставићемо са редовним уплатама репрограма за утрошак електричне енергије и воде. Имамо још нека ситнија потраживања према играчима из ранијег периода, као и отприлике 60.000 марака старог дуга према Омладинској школи. Када то ријешимо питање добијања лиценце неће бити спорно. Наравно да нисмо заборавили ни дугове према превозницима и добављачима, али нам они сада нису приоритет, мада ћемо и њих веома брзо почети да исплаћујемо - наставио је Зељковић.

Припреме за “Црвено-плаво вече”, које ће се одржати сутра од 17 часова у ресторану “Агапе” се приводе крају.

- Као што је познато ова манифестација је само један у низу пројеката за обезбјеђивање сигурне будућности Борца. Гостима ћемо предочити пресјек оног шта смо урадили и какви су нам планови у будућности - рекао је Зељковић.

Гости на “Црвено-плавој вечери” поред људи из јавног, политичког, спортског и културног живота Српске биће и челни људи Фудбалског савеза Србије. Долазак су потврдили предсједник ФСС Славиша Кокеза, те потпредсједници, Ненад Бјековић и Марко Пантелић, спортски директор ФСС Дарко Ковачевић и селектор Младен Крстајић.

- То само показује да је Борац бренд. Обавили смо и разговоре са великим бројем бивших Борчевих играча, тако да их очекујемо на овој манифестацији. Предсједник Олимпије и пријатељ нашег клуба Милан Мандарић, такође је изразио жељу да дође, али све ће зависити од његових обавеза - додао је први човјек Борца.

Борцу потребна појачања

Предсједник Борца Вицо Зељковић је рекао да постојећи играчки кадар мора бити појачан прије почетак другог дијела првенства, јер су амбиције да се што прије обезбиједи повратак у Премијер лигу.

- У наредним данима обавиће се разговори са тројицом играча којима су истекли уговори Милошем Жеравицом, Бојаном Буразором и Синишом Дујаковићем, а биће и позната трансфер листа на којој ће се наћи они фудбалери на које више нећемо рачунати. Већ смо се сада бацили у потрагу за појачањима, али је о томе још рано причати - истакао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана