Ponovo Hrvati blokirali kvorum Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH

Siniša Kotaraš
Ponovo Hrvati blokirali kvorum Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH

Bugojno - Dugo očekivani sastanak Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, koji je bio zakazan za juče u Bugojnu, nije, nažalost, održan, jer nije bilo potrebnog kvoruma kako bi se mogli donositi validni zaključci.

Razlog neodržavanja sjednice leži u činjenici da sastanku nije prisustvovao predstavnik hrvatskog naroda, a kako nikome nije dao punomoć da ga može mijenjati, nije bilo ni potrebnog kvoruma.

Umjesto toga, održan je samo radni sastanak na kojem su postignuti neki dogovori, ali oni nisu obavezujući.

- Žao mi je što sjednica nije održana jer smo željeli da na njoj riješimo mnoge probleme koji ovih dana pritišću naš rukomet. Među njima je, svakako, i donošenje odluke o početku naredne sezone, ali i koliko će Premijer liga u prvenstvu 2019/20. brojati klubova. Moram biti iskren i reći na nisu ni svi predstavnici Rukometnog saveza Republike Srpske bili prisutni u Bugojnu, ali su bar dali punomoć o zastupanju. Ipak, nadam se da ćemo uskoro sve riješiti, za dobrobit rukometa - rekao je predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević.

Ono što je sigurno, to je da će član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Asim Šahman biti prisutan u Beču na izvlačenju grupa za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj i na kojem će,  prvi put, zaigrati i reprezentacija BiH. Ovome treba dodati da Rukometni savez BiH treba da uplati 105.000 evra na ime kotizacije za učešće na završnom turniru.

- To je za nas veliki, ogroman novac i moraćemo potražiti pomoć države jer to ne može da obezbijedi samo Upravni odbor. Tražićemo pomoć od Ministarstva civilnih poslova, ali i od Predsjedništva BiH, a treba nam podrška i za novu sezonu Premijer lige - dodao je Umičević.

Prisutni članovi Upravnog odbora su se usaglasili da ružna i nekorektna istupanja pojedinaca putem društvenih mreža neće pomoći rukometu, već mu samo odmoći, te je skrenuta pažnja da se o tome povede mnogo više računa. O svemu što se dešavalo u Bugojnu Upravni odbor Rukometnog saveza BiH će uskoro objaviti i zvanično saopštenje.

 

Nagrade za reprezentativce

Predsjednik Upravnog odbora RS BiH Marinko Umičević istakao je da će od nadležnih institucija zatražiti da se igrači nagrade za veliki uspjeh, plasman na Evropsko prvenstvo.

- Ti momci su vratili nadu u rukomet na ovim prostorima i zaslužili su da budu nagrađeni. Nažalost, to Rukometni savez BiH ne može sam, pa ćemo od nadležnih institucija ove države zatražiti da se rukometaši koji su izborili plasman na Evro 2020. dostojno nagrade - naglasio je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana