Подигли Текстилац па дигли сидро

Синиша Котараш
Подигли Текстилац па дигли сидро

Дервента - Комплетна управа Текстилца поднијела је оставке на своје функције, чиме је само продубљена криза у овом дервентском прволигашу.

Посљедње мјесто на табели сигурно је знак за аларм, али према ријечима сада већ бившег члана управе Давора Пијетловића, нису само слаби резултати били разлог за овакав потез челника клуба.

- Има ту од свега помало, неразумијевања од стране општине Дервента, а мало и лошег односа ФС РС, тачније Судијске организације. То се најбоље видјело на неколико утакмица у којима смо, најблаже речено, били тешко оштећени, па сада имамо неколико бодова мање него што смо, реално, требали да имамо - нагласио је Пијетловић.

Ипак, основни разлог одласка руководства, са Бојком Гатарићем и Савом Ружојчићем на челу, по свему судећи, јесте “замор материјала”, с обзиром на то да су за шест и по година уложили много свога времена и новца.

- Много је то времена у којем смо дали све од себе да Текстилац подигнемо на много виши ниво. Када смо дошли, клуб је био у баражу за опстанак у Другој лиги, а посљедњих година редовно играмо Лигу за првака. Такође, на стадиону тада није било прилазног пута, помоћног терена, трибине, као ни омладинског погона - тврди Пијетловић.

Ипак, у протеклих шест година направљено је много добрих ствари, по којима је Текстилац постао препознатљив.

- Направили смо функционалну трибину са 500 мјеста за сједење, реновирали и адаптирали службене просторије и свлачионице, направили прилазни пут. Врхунац је помоћни терен са вјештачком травом и рефлекторима, на којем сада тренирају 163 полазника наше омладинске школе - похвалио се Пијетловић.

Очекује се да у наредне двије седмице буде заказана ванредна Скупштина клуба, на којој би требало да буде изабрано ново руководство. Такође, нова управа мора под хитно пронаћи рјешење за мјесто шефа стручног штаба и комплетирати играчки кадар, како би у нову сезону ушли са само једном бригом, да се обезбиједи опстанак у Првој лиги РС.

Играчи траже останак управе

Комплетан играчки кадар Текстилца инсистира на останку досадашње управе, а један од стандардних првотимаца Златко Дуспара каже да су урадили много за клуб.

- Сви ми добро знамо које мјесто заузима Текстилац, како по свом рејтингу, тако и по ономе ван зеленог терена. Вјерујте да би одласком ове управе и људи који су се свим силама борили да Дервента добије стабилног прволигаша фудбал у Републици Српској изгубио једног од најстабилнијих клубова - истакао је Дуспара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана