Почиње финална серија плеј-офа Прве лиге РС: Битка за круну Српске

Милан Зубовић
Почиње финална серија плеј-офа Прве лиге РС: Битка за круну Српске

Бањалука - Некада су Борац и Леотар водили битке у Лиги БиХ, док ће сада одмјерити снаге у финалу плеј-офа Прве лиге Републике Српске, гдје ће тражити повратак у највиши ранг такмичења.

Шампион Српске постаће тим који први дође до три побједе, а први меч на распореду је у недјељу од 19 часова на паркету Бањалучана, који су заузели прво мјесто у лигашком дијелу такмичења па ће имати предност домаћег терена. Борац жели да направи корак више у односу на прошлу сезону када је у финалу Братунац био бољи.

- Остварили смо што смо обећали када смо се окупили и са првог мјеста кренули у плеј-оф, док смо сада у финалу. Пред нама је велика шанса да се вратимо у Лигу БиХ, мада ће бити тешко играти против Леотара који је био други у лигашком дијелу. Имају одличне појединце, поготово на позицији центра, гдје су Дејан Шакотић и Ђорђије Нинковић, али и остала прва петорка је добра тако да нам опасност пријети са свих страна - изјавио је тренер “црвено-плавих” Драган Мичић.

Његов тим добио је обје утакмице са Требињцима ове сезоне, чиме је показао да зна играти са њим.

- С обзиром на то да смо били први на табели, преузимамо улогу фаворита, носимо тај терет и не бојимо се ничега у финалу. Полуфинална мајсторица против Будућности коју смо убједљиво добили рецепт је како треба сада да играмо. Прва утакмица је кључна и умногоме ће одредити остатак серије, а ми све држимо у својим рукама. Вјерујем у момке да могу до титуле - рекао је Мичић.

Требињци су такође морали играти три утакмице у полуфиналу плеј-офа и елиминисали су Соколац, а један од адута екипе је центар Дејан Шакотић.

- Послије освојеног другог мјеста на табели жељели смо у финале и сада се нећемо предати унапријед јер имамо шансу да се вратимо у Лигу БиХ. Борац има предност домаћег паркета, што може бити оптерећење за њега, а пошто су нас добили два пута ове сезоне притисак ће бити на њима, што ћемо покушати да искористимо и дођемо до тријумфа у првом мечу - казао је Шакотић.

 

Искуство Шћекића

Искусном центру Борца Марку Шћекићу ово није прво финале плеј-офа, па ће бити од велике помоћи млађим играчима.

- Моје искуство требало би да дође до изражаја, али се надам да ће млађи изнијети терет јер су они носиоци екипе, а ту сам да им помогнем. Трећа утакмица полуфинала плеј-офа показала је како треба да играмо. Имали смо скоро савршену комуникацију у одбрани и одиграли на високом нивоу, много вишем од оног из Прве лиге. Ту енергију морамо задржати, не смијемо срљати и побједа не би требало да дође под знак питања - рекао је Шћекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана