Почиње ЕЈОФ: Учествује више од 1.500 спортиста из 46 земаља

Срна
Почиње ЕЈОФ: Учествује више од 1.500 спортиста из 46 земаља

​Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик отвориће данас у Сарајеву Европски омладински олимпијски фестивал - ЕЈОФ 2019 на којем ће учествовати више од 1.500 спортиста из 46 земаља.

Церемонија отварања биће одржана са почетком у 19.00 часова на Олимпијском стадиону “Асим Ферхатовић Хасе”, а присуствоваће јој и чланови Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

ЕЈОФ је највећи спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година, који се организује сваке двије године, у виду љетног и зимског фестивала, а домаћини овогодишње манифестације су градови Источно Сарајево и Сарајево.

Заставу ће на отварању фестивала носити Есма Алић која ће се такмичити у алпском скијању, олимпијски пламен упалиће џудисткиња Лариса Церић коју је Олимпијски комитет БиХ прогласио најбољим спортистом за прошлу годину, док ће Асја Клачар положити заклетву испред спортиста БиХ.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичиће се у осам спортова - алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.

Тим БиХ чине 29 спортиста и тренера, а такмичиће се у алпском скијању, скијашком трчању, биатлону, сноубордингу и брзом клизању.

У алпском скијању наступиће Нина Петровић, Есма Алић, Аиша Кантарџић, Ајлин Зухрић, Страхиња Арнаут, Харун Куновац, Салих Хасанбеговић и Кемал Карић.

У скијашком трчању и биатлону наступају Марија Јокић, Анђела Самарџија, Андрија Југовић, Лука Врећо, Алекса Вуковић, Предраг Пантић, Урош Лаловић, Давор Шкипина, те Никола Гавриловић и Ђорђе Сантрач.

У брзом клизању БиХ ће представљати Сумеја Заимовић, а у сноубордингу Селина Мемић и Асја Клачар.

Такмичења почињу сутра на Палама, гдје ће у спортској дворани “Пеки” бити отворен карлинг турнир, а настављају се такмичењима на Јахорини и Бјелашници, гдје ће се одржавати алпско скијање.

На Бјелашници ће бити организовано и такмичење у сноубордингу, на локацији Дворишта на Јахорини ће се такмичити бијатлонци, на Игману, на Великом Пољу предвиђено је такмичење у скијашком трчању.

У Олимпијској дворани “Хуан Антонио Самаран” /Зетра/ у Сарајеву планирано је такмичење у хокеју на леду, а у дворани на Скендерији у брзом и умјетничком клизања.

Церемонија затварања ЕЈОФ-а 2019 предвиђена је у петак, 15. фебруара у Источном Сарајеву у 19.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана