Побједа над Слогом најбољи почетак рукометаша Борац

Душан Репија
Побједа над Слогом најбољи почетак рукометаша Борац

Бањалука - Послије скоро 70 дана припрема и десетак пријатељских утакмица рукометаши Борац м:тела отварају сезону у Горњем Вакуфу против новог члана Премијер лиге Слоге (субота, 19).

Као и пред почетак сваке трке за бодове Бањалучани имају највеће амбиције, што налажу историја и реноме, без обзира на тренутни квалитет. Голман Бојан Љубишић нада се да ће се ове сезоне све поклопити, те да ће Бањалучани вратити шампионски пехар у своје витрине. За таква очекивања најбољи могући почетак била би добра игра и три бода у Горњем Вакуфу.

- Научени смо да имамо највише амбиције и то је једноставно тако. Сматрам да имамо квалитетан тим, а што је најважније, тренер Бојан Унчанин за разлику од највећег дијела прошле сезоне, може да рачуна на готово све играче. Играли смо против Слоге у припремном периоду и увјерили се да је то прилично добра екипа. Лично волим да играм пред пуном двораном, а нема сумње да ће бити тако, јер сви у граду буквално живе за рукомет - рекао је Љубишић, који је признао да су се рукометаши ужељели утакмица за бодове.

Унчанин је захвалио домаћинима који су пристали да угосте Борац четири дана раније него што је планирано, да би “црвено-плави” имали довољно времена да се припреме за друго коло Челенџ купа против Бакуа.

- Слога је врло озбиљан ривал, довели су пет, шест појачања и сигурно ником неће бити лако да однесе бодове са њиховог терена. Добили смо их у припремном мечу, гледали још двије њихове утакмице и знамо шта можемо да очекујемо. Не бјежимо од улоге фаворита, очекивања су велика у цијелом првенству, али нећемо да нам она буду терет. Осим нас, мислим да су фаворити за прва три мјеста Босна из Високог и Вогошћа - рекао је Унчанин.

Он неће моћи да рачуна на Срђана Мијатовића који већ мјесец вуче повреду скочног зглоба, али је почео да тренира са екипом, баш као и Марко Комненовић.

Тежак распоред

Првобитно је планирано да шампионат почне средином септембра, али је због проблема у Рукометном савезу БиХ старт одгађан неколико пута. То аутоматски значи гушћи распоред у првом дијелу сезоне.

- Израчунао сам да ћемо за два мјесеца одиграти 17 утакмица, под условом да прођемо Баку. Већ сам раније рекао да ми се не свиђа ни систем такмичења у којем седам екипа иде у плеј-оф па им се придружује Извиђач, али шта је ту је, идемо из меча у меч па ћемо на крају видјети наше домете - рекао је Унчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана