Партизан са Рударом, Сарајево у Јерменији

Агенције
Партизан са Рударом, Сарајево у Јерменији

Нион - Поход на Лигу Европе фудбалери Партизана започеће против Рудара из Пљеваља у првом колу квалификација, одлучено је жријебом у Ниону.

Прва утакмица “црно-бијелих” против црногорског представника на програму је 12. јула у Пљевљима, а реванш седам дана касније у Београду. Ако буду успјешни и прођу прву препреку, изабраници Мирослава Ђукића ће у другом колу играти против побједника меча Иртиш (Казахстан) - Друидс (Велс)/Тракаи (Литванија), који играју прво претквалификације. Први утисак је да је Партизан добро прошао на жријебу, али Ђукић тврди да је Рудар био за избјегавање.

- Неће нам бити лако, знамо да на овом простору нема лоших екипа. Добро ћемо се упознати, сличан је менталитет. Немам тренутно довољно информација да бих могао нешто прецизније да вам кажем о противнику. Тек ћемо скаутирати Рудар и сазнати више о њему - рекао је Ђукић.

Иначе, Рудар је клуб који је послије распада Србије и Црне Горе четири пута био освајач купа и два пута шампион Црне Горе, али прошле године су разочарали шестим мјестом. Они су се на жријебу нашли због тога што клубови испред њих, Зета и Грбаљ, нису добили лиценцу за европска такмичења.

Поред Партизана, на жријебу су се нашла имена још два српска клуба, Спартака из Суботице и Радничког из Ниша. Жријеб је одредио да Спартак у првом колу квалификација игра против Колерајна из Сјеверне Ирске, а Раднички из Ниша ће се састати са побједником двомеча претквалификација између Санта Јулије (Андора) и Ђира јунајтеда (Малта). Спартак и Раднички ће прве утакмице одиграти пред својим навијачима, а у реваншу ће бити гости. Све утакмице првог кола на програму су 12. јула, а реванш мечеви 19. јула. И представници БиХ, у другом по јачини клупском такмичењу у Европи, добили су своје противнике у првом колу. Тако ће фудбалери Сарајева морати на далек пут у Јерменију како би укрстили копља са Банантсом, док ће Широки Бријег играти против словеначких Домжала. Трећи  представник БиХ, сарајевски Жељезничар, за противника има естонску Транс Нарву.

Десни бек у Хумској

Румунски фудбалер, 27-годишњи десни бек Габријел Енаке постигао је договор са “црно-бијелима” и тако постао треће појачање Партизана за нову сезону јер су раније стигли Немања Николић и Рикардо Гомеш. Енаке је у Румунији играо за Миовени, Астру Ђиурђу, Стеауу Букурешт, а посљедњу полусезону провео је у руском Рубињу из Казања. У Хумску је стигао као слободан играч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана