Пантићу Братунац 22. клуб у каријери

Милан Зубовић
Пантићу Братунац 22. клуб у каријери

Братунац - Српски кошаркаш Младен Пантић не помишља на пензију и пронашао је 22. клуб у каријери. Искусни центар који је 31. јула напунио 36 година и нови је члан Братунца који ће ове сезоне дебитовати у Лиги БиХ.

Годинама уназад Пантић је добро познат љубитељима игре под обручима и Братунац ће му бити други клуб из Републике Српске за који ће наступати пошто је у сезони 2010/11. играо за Игокеу у њеном дебитантском наступу у АБА лиги. Осим њега у редове Братунчана стигао је Немања Павловић који је прошлу сезону наступао за Радник из Бијељине, а игра на позицији крилног центра. Раније је управа задржала центарски тандем Мирослав Милидраг - Мирослав Ковач који је био веома заслужан за прву титулу шампиона Српске.

- Пантић ће нам донијети искуство и чврстину под кошем те уједно појачати конкуренцију, док ћемо ангажовати још једног играча у рекету - изјавио је тренер Братунчана Огњен Радић.

Пантић се кошарком почео бавити у Котежу из којег је 1999. прешао у јуниоре ФМП-а да би 2001. дебитовао у сениорској конкуренцији. Наредне двије сезоне провео је на позајмицама у Лавовима и Атласу да би 2004. добио праву прилику међу “пантерима” гдје је провео наредне три сезоне. Са клубом из Железника освојио је Јадранску лигу 2006. као и Куп Радивоја Кораћа 2005. и 2007. Одличне партије препоручиле су га берлинској Алби у којој је провео сезону 2007/08. и освојио првенство Њемачке, а затим су услиједили наступи у Кавали, Мега Визури, Керавносу, крагујевачком Радничком, Игокеи, Хемофарму, Дњепру, чачанском Борцу, Икаросу, Левском, Кривбасу, Колососу, Орадеи, Крајови, Морнару, Фени индустрији да би крај прошле сезоне провео у Златибору. Играјући за клуб из Чајетине у Суперлиги Србије забиљежио је 16 наступа на којима је просјечно биљежио 9,6 поена и 4,8 скока. Са универзитетском репрезентацијом Србије и Црне Горе освојио је злато у јужнокорејском Тегу 2003. Припреме би требало да крену између 25. августа и 1. септембра.

Бекови

Осим довођења центара управа клуба има у плану да ангажује два играча на бековским позицијама.

- У завршној смо фази преговора са двојицом кошаркаша који играју на позицијама бека и плејмејкера који би били од велике помоћи Горану Богичевићу који је продужио сарадњу - рекао је Радић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана