Ozren Đurđević, teniski linijski sudija: Pamtiću vječno masters u Londonu

Milan Zubović
Ozren Đurđević, teniski linijski sudija: Pamtiću vječno masters u Londonu

Banjaluka - Nastupom na završnom mastersu sezone linijski sudija iz Banjaluke Ozren Đurđević dodirnuo je teniske zvijezde.

Nastup na turniru koji okuplja “creme de la creme” dugo vremena bio je neostvarena želja za njega, ali je sada udario još jednu recku na listi svojih nastupa, dok se odranije može pohvaliti turnirima u Dohi, Dubaiju, Monte Karlu..., kao  i grend slemovima Vimbldon, US open, Rolan Garos, a poziv iz Londona uslijedio je nakon odlično odrađene sezone. Ipak, i pored bogatog iskustva, nije mu bilo svejedno kada je zakoračio na teren.

- Bez obzira na decenijsko iskustvo u ovom poslu, trema koju sam imao pri prvom ulasku na teren u “O2” areni bila je neopisiva. To su vidjeli i ostali članovi mog tima. Nakon toga mi je prišao šef sudija i tražio od mene da se opustim i da gledam na ovo kao na nagradu za moj dosadašnji rad. Na kraju smo dobili zvaničnu potvrdu da smo imali statistički najbolji rezultat u godini - izjavio je Đurđević.

Prema njegovim riječima, ima mnogo razlika u odnosu na ostale turnire iz masters serije, koje prosječni gledaoci ne primjećuju.

- Kako na završnom mastersu pozivnicu dobija samo osam najboljih igrača svijeta, tako se u sudijskoj selekciji bira samo deset najboljih na svijetu. Selekcija je tu mnogo rigoroznija nego na grend slemovima, budući da se na njih poziva i više od 50 internacionalnih sudija. Ovo je jedini turnir na svijetu koji se igra na samo jednom terenu i jedini na kojem se osvajanjem titule može dobiti 1.500 poena - kazao je Đurđević.

Dodao je da su uslovi prevazišli njegova očekivanja, od organizacije turnira, odnosa prema sudijama, smještaja...

- Bio sam jedan od troje sudija koji su prvi put na turniru i dočekan sam i više nego dobro. “O2” arena sama po sebi zadovoljava najviše standarde. U sklopu nje nalazi se hotel u kojem su smješteni igrači, a nedaleko od tog mjesta smještene su i sudije. Bio sam u prilici da budem u kontaktu sa svim igračima u prostorijama van terena. Većina njih može se sresti dok šetaju, relaksiraju se, treniraju ili zagrijavaju. Već po običaju, Novak Đoković je ostavio najveći utisak jer godinama pratim njegov rad i srećan sam što je sezonu završio na prvom mjestu ATP liste i pored poraza - naglasio je Đurđević.

Nakon što je obišao skoro sve najveće svjetske turnire, nema posebnu želju za iduću destinaciju.

- Sudio sam na većini gdje sam želio da budem i došao do tačke gdje nemam neostvarenih želja. Završni masters u Londonu je bio moja najveća želja i ovo iskustvo dobro će mi doći u nastavku karijere - istakao je Đurđević.

Naredni izazovi

Sada ga očekuje pauza, ali već ima nove planove.

- Sljedeću sezonu počinjem turnirima u Roterdamu i Dubaiju, a onda će vrijeme pokazati sljedeće destinacije. Naravno, svaki turnir je novo iskustvo za sebe i s radošću čekam iduću sezonu i nove izazove. Mada, veselim se boravku kod kuće i vremenu koje ću provesti sa sinom Filipom, koji mi je silno nedostajao zbog odvojenosti - kazao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana