Осма манифестација Дан фудбала у Бањалуци: “Миљан Миљанић” у рукама Просинечког

Милан Зубовић
Осма манифестација Дан фудбала у Бањалуци: “Миљан Миљанић” у рукама Просинечког

Бањалука - Селектор фудбалске репрезентације БиХ Роберт Просинечки добитник је интернационалне награде “Златна повеља - Миљан Миљанић”, која се додјељује појединцима за фудбалско стваралаштво и изузетна достигнућа.

То је одлучио жири осмог издања Дана фудбала, који су у Бањалуци организовали Фудбалски савез Републике Српске и београдски дневни лист “Спортски журнал”, уз помоћ Министарства породице, омладине и спорта Српске. Због здравствених проблема Просинечки није могао да дође у град на Врбасу, па су награду у његово име преузели селектор младе репрезентације БиХ Винко Мариновић и представник ФС БиХ Нихад Хоџић.

- Просинечки по савјету љекара није могао да путује, а иако се појавила информација да он мора на трећу операцију и да му здравље није најбоље, то су дезинформације. Мораће на корективну операцију у априлу или касније, односно када он одлучи - рекао је Хоџић.

Члан Радника Демир Пецо изабран је за најбољег фудбалера Српске и припала му је награда “Велимир Сомболац”.

- Част ми је и задовољство што сам изабран и ово није само моја награда, већ цијелог клуба и мојих саиграча. Надам се да ћу оправдати повјерење у будућности - рекао је Пецо.

Шеф стручног штаба Борца Дарко Војводић понио је награду “Илија Миљуш” за најбољег тренера Српске.

- Жао ми је што нисам са вама јер бих пренио на вас дио емоција које сам проживио када сам добио информацију да сам проглашен за најбољег тренера. Велика ми је част, поготово када сам видио ко је све из жирија гласао за мене. Жеља ми је да те људе у будућности не изневјерим и свим срцем и знањем ћу се залагати да Борац вратимо на његово мјесто - рекао је Војводић у видео-поруци, који се тренутно налази у Анталији на припремама с екипом.

Додијељено је још неколико награда, па је најперспективнијим играчем РС проглашен Марко Бркић из Звијезде 09, коме је припала награда “Срђан Качар”, најбољи судија је Александар Његомировић из Прњавора, док је награда за фудбалског радника године “Илија Пантелић” отишла у руке Борису Станишићи из Звијезде 09.

Награда за животно дјело која носи име “Др Милан Јелић” припала је Добривоју Сабљићу, који је био посебно емотиван приликом преузимања плакете, док су посебна признања ФСРС постхумно добили Слободан Станивуковић и Милорад Барашин. Друге двије златне плакете добили су недавно преминули Драгослав Шекуларац и легендарни голман Милутин Шошкић.

Велики значај

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић истакла је да је од великог значаја што се ова манифестација традиционално одржава.

- Заједно се боримо за исте циљеве, популаризацију и омасовљење овог спорта. Са нама велики број људи који се боре за афирмацију вриједно раде и постижу добре резултате. Надам се да ћемо тако наставити и у будућности - рекла је Давидовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана