Орлови високо лете

Милан Зубовић
Орлови високо лете

Бањалука - Бољи старт сезоне у Лиги БиХ кошаркашице Орлова нису могле ни да замисле. Послије осам одиграних кола Бањалучанке имају свих седам побједа, баш као и актуелни шампион Бановићи, са којима дијеле прво мјесто на табели.

При томе је екипа остала без првог тренера Славише Ожеговића, који је отишао у Кину, а  бригу о играчицама преузела је прослављена кошаркашица Александра Мушић, која је раније била његов асистент и водила јуниорски тим.

- Наш једини циљ био је да идемо из утакмице у утакмицу и покушамо уписати што више побједа. Стигли смо до бројке седам, чиме смо презадовољни. Имали смо солидан распоред и добили утакмице које смо очекивали да ћемо побиједити. Међутим, оно што је специфично и што подвлачим свима је да је тек седмо коло и први дио првенства није завршен. Само код кошаркашица је таква ситуација да први дио лиге буде развучен, док је рецимо код кошаркаша на распореду 14. коло. Тек је четвртина првенства и занимљиви мечеви тек нас чекају јер ће такмичење кренути по убрзаном поступку и играћемо два сусрета седмично. Биће игран плеј-оф и убијеђена сам да ћемо бити међу прве четири екипе - изјавила је Мушићева.

Улогу главног тренера преузела је око Нове године и управа јој је дала повјерење да екипу води до краја сезоне.

- Није било планирано да тренер оде у овом периоду, већ крајем сезоне, али тако је испало јер су људи из Кине то тражили. Нисам затечена, мада се све брзо десило. Сада ми се мало поклапају термини тренинга и утакмица јуниорског и сениорског тима и то је једини проблем који имамо, мада све рјешавамо у ходу. Добро познајем тим у којем су наше играчице и гдје све имају прилику да се докажу. Биће још доста утакмица до краја и сигурна сам да ће све добити прилику - додала је Мушићева.

Према њеном мишљењу, лига БиХ све је слабија из сезоне у сезону.

- Проблем лежи у финансијама јер све дјевојке које нешто знају брзо се одлуче да прихвате понуду иностраног клуба, тако да смо ми на губитку јер не можемо да им парирамо. Бановићи су једина екипа која има озбиљан буџет, што се види из њиховог састава и могу себи да приуште играње у регионалној лиги, те да циљано доводе играчице - истакла је Мушићева.

Њену екипу за два кола очекује сусрет са Бановићима у Бањалуци.

Куп Српске

Први трофеј ове сезоне већ је стигао у витрине Орлова и то Куп Републике Српске. То им је трећи трофеј у том такмичењу, чиме су избориле наступ на завршном турниру Купа БиХ.

- Куп је један од показатеља да добро радимо и освајање пехара велика је сатисфакција за све нас. То нам је дало велики мотив да наставимо са побједама у наставку сезоне - казала је Мушићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана