Opstanak jedina ambicija rukometaša Lokomotive iz Brčkog

Siniša Kotaraš
Opstanak jedina ambicija rukometaša Lokomotive iz Brčkog

Brčko - Rukometaši Lokomotive krenuli su sa pripremama za debitantsku sezonu kao članovi Premijer lige BiH, a novom šefu stručnog štaba, proslavljenom srpskom rukometašu Žikici Milosavljeviću javio se 21 kandidat za dres prvotimca.

Nakon kraćeg upoznavanja sa igračima Milosavljević je od početka krenuo sa žestokim treninzima, jer želi da ekipa što spremnije dočeka početak prvenstva.

- Radićemo ovde, u Brčkom, prvih nekoliko sedmica, a onda nam slede učešća na dva turnira, u Italiji i Češkoj. Potom nastavljamo ovde u Brčkom, a nastojaćemo i da odigramo što više prijateljskih utakmica sa, uglavnom, ekipama iz bliže okoline. Već smo zakazali prvu, protiv Konjuha, i ona će biti odigrana kod nas, 11. avgusta. Sa njima ćemo odigrati i krajem meseca, ali ovoga puta u Živinicama. U međuvremenu ćemo nastojati da odigramo još nekoliko mečeva. Već smo se nešto dogovorili sa Gračanicom, a nameravamo i da zakažemo dve utakmice sa Crvenom zvezdom, jednu kod nas, a drugu u Beogradu - istakao je Milosavljević.

Proslavljeno krilo reprezentacije SR Jugoslavije smatra da će sa što više odigranih utakmica doći do bolje forme.

- Ova ekipa je nova i za mene prilična nepoznanica. Zato i insistiram na većem broju utakmica da bih mogao da se što bolje upoznam sa njima. Za sada, potencijal postoji, želja za dokazivanjem takođe i, za početak, to je dovoljno. Ipak, potrebno nam je vreme da se sve uskladi, dobro ukomponuje, a za nas će najznačajnije biti da što bolje startujemo u prvenstvu. Za ovih mesec i po videćemo tačno šta ko od ovih igrača može - dodao je Milosavljević.

Iz uprave kluba poručuju kako pred stručni štab i igrače nisu postavljali nikakve nemoguće ciljeve, već da je jedina klupska ambicija opstanak.

  • Sposobni smo da to ostvarimo i obradujemo naše navijače. Uporedo sa igrama želimo i da popularizujemo rukomet u Brčkom, ali i da dobrim rezultatima privučemo sponzore. Uz to, vjerovatno bismo i ubrzali proces izgradnje nove dvorane u Brčkom za koju su već obezbijeđena sredstva i sređuje se neophodna dokumentacija - rekao je predsjednik Lokomotive Goran Vasić.

Igrački kadar

Na spisku trenera Žikice Milosavljevića nalazi se 21 rukometaš i to Dejan Mihajlović, Božo Subotić, Dejan Rikanović, Milan Duvnjak, Ognjen Hercegovac, Siniša Purić, Stefan Vukoje, Jovan Mijić, Aleksandar Đurkić, Nemanja Mijatović, Šerif Baraković, Pavle Petrović, Milorad Inić, Aleksandar Dragutinović, Petar Panić, Luka Đorđević, Njegoš Đukić, Nemanja Simić, Mihajlo Simić i Nikola Letić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana