Одбрана највећа Игокеина бољка

Милан Зубовић
Одбрана највећа Игокеина бољка

Бањалука - Екипа Игокее ове сезоне има убједљиво најлошију одбрану АБА лиге, што кроз нападе не може да компензује иако је офанзивно веома потентна.

Претходних сезона екипа из Александровца била је препознатљива по малом броју примљених поена, што је на неки начин било њен заштитни знак, али сада је то промијењено па просјечно прима 90,6 поена, док постиже 85,9. На пет посљедњих мечева частили су ривале са чак 494 поена (100, 105, 97, 97, 95), док су само два пута успјели да поентирају више од противника. Посљедњи окршај са Задром донио је такође веома слабу игру у дефанзиви и домаћин је први пут ове сезоне славио пред својим навијачима (95:80) те се изједнчио по скору с Александровчанима. Упозорења тренера Жарка Милаковића пред овај сусрет да морају бити много ангажованији у дефанзивним акцијама поједини играчи нису озбиљно схватили. Задрани, као и неколико екипа од прије, скоро неометано су шутирали и лако дошли до тријумфа.

- Играли смо колико нам је Задар дозволио, а није нам пуно дозволио. Утакмицу смо спремали на начин који нисмо показали на паркету. Губили смо памет доста пута када смо имали прилику да се вратимо и контролишемо сусрет - рекао је Милаковић.

Ове седмице трајаће  прелазни рок током којег ће играчи моћи да пређу из једног у други клуб АБА лиге, мада нико из руководства екипе још није наговијестио нове потезе. Од посљедња три појачања једино је Латавијус Вилијамс оправдао очекивања, док Данило Анђушић, а поготово Оливер Лафајет нису ни близу игара из ранијег периода као и репутације, иако су имали довољно времена за адаптацију.

Мурић има нови клуб

Словенац Едо Мурић нови је члан Цедевите. Игра на позицији крила, а посљедњи клуб за који је наступао био је Зиелона Гора, док му је позната АБА лига, гдје је раније наступао за Крку и Партизан, док је, поред поменутих клубова, бранио боје Анадолу Ефеса, Банвита, Шкофја Локе и Паркља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана