Одбојкашки клуб Инова: Сезона у знаку других мјеста

Душан Репија
Одбојкашки клуб Инова: Сезона у знаку других мјеста

Бањалука - Одбојкашки клуб Инова право је освјежење на одбојкашком небу Српске и БиХ, а недавно завршена сезона остаће златним словима уписана у историју клуба који је основан 2004. године.

Наиме, сениорска екипа овог клуба освојила је друго мјесто у премијерном наступу у Првој лиги, а да је било мало више среће пласирале би се у Премијер лигу БиХ. Овако, “иноваторке” су морале да честитају фочанском Маглићу, који је захваљујући само једном освојеном сету више обезбиједио елиту. Да се у клубу велика пажња поклања раду са младима говоре и резултати јуниорки и кадеткиња, које су освојиле друга мјеста на првенствима РС и БиХ, гледајући у леђа неприкосновеном Бимал Јединству.

- Поносан сам што смо показали да се у Бањалуци може играти одлична одбојка и што смо на неки начин срушили предрасуде да су за источне и јужне дијелове српске резервисана прва мјеста. Иако Бимал Јединство има неупоредиво боље услове и већи буџет, немамо намјеру да се зауставимо. Немамо луксуз да доводимо играчице са стране, све оне су поникле у нашем клубу и већином по годинама још нису сениорке. Стога је друго мјесто у Првој лиги РС велики успјех, а мислим да нам идуће сезоне неће измаћи промоција у елиту - рекао је тренер Инове Дарио Савовић.

Ни ту није крај амбицијама, јер Савовић сматра да би Инова за неколико година и уз адекватну подршку могла до међународне сцене. Уз правилан рад направљена је одлична база која гарантује резултате у годинама које долазе.

- Свесни смо ситуације у цијелом друштву и нисмо мегаломани. Ипак, имамо право да се надамо и вјерујемо у себе. Већ смо срушили неке предрасуде, а са мало више новца, много мање него рецимо у фудбалу, кошарци или рукомету, Бањалука би могла да добије клуб који редовно игра европске купове - рекао је Савовић.

До тада се морају посложити многе коцкице, а једна од кључних је адекватан простор за тренирање.

  • Надам се да ћемо реализовати план по којем бисмо заједно са градом Бањалука и Гимназијом успјели да реализујемо план градње дворане. Она би користила ученицима Гимназије током дана, а нама у вечерњим терминима. Уколико добијемо подршку институција тај план ћемо остварити, а корист за све била би вишеструка - рекао је Савовић.

Мајски дани одбојке

Осму годину заредом овај клуб организовао је Мајске дане одбојке. На теренима бањалучке Гимназије окупило се више од 1.000 дјевојчица, које су одмјериле снаге у шест узрасних категорија.

- Искрено, јако смо изненађени пријавама, јер смо рачунали да ћемо имати око 700 учесника. Било их је скоро двоструку више, а нисмо хтјели да одбијемо никога јер смо процијенили да ћемо све моћи организовати на најбољи начин. Уживали смо, било је заиста лијепо. Овакви догађаји на најбољи начин популаризују одбојку - рекао је Савовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана