Обрадовић сјајан и у 40. години

Синиша Котараш
Обрадовић сјајан и у 40. години

Бањалука - Искусни десни бек, дугогодишњи првотимац и капитен Борца м:тел Бранислав Обрадовић (39), прије двије године је одлучио да прекине са активним играњем рукомета.

По завршетку сезоне је раздужио опрему у Борцу, а онда се појавила понуда мађарског лигаша Комла из Печуја која га је “одговорила”  од пензије. Двије године касније Обрадовић је и даље члан овог тима са којим је продужио сарадњу за још једну сезону.

- Заиста сам најозбиљније размишљао о крају каријере, иако сам имао још неколико понуда. На крају се појавио Комло и одлучио сам се за њих највише због тога што су близу Бањалуке и могу много чешће да долазим кући. Осим тога, мађарска лига је веома квалитетна тако да још уживам у игри - истакао је Обрадовић.

У Мађарској је на снази правило да у једној екипи може да игра највише пет странаца, а у Комлу су сва петорица били са подручја бивше Југославије.

- Саиграчи су ми два момка из Метковића, Срећко Јерковић и Анте Гранић, некадашње лијево крило Ловћена са Цетиња Игор Марковић, те Филип Сунајко из Бездана. Има у Мађарској доста рукометаша са наших простора, сусрећемо се на утакмицама, а ја се најчешће чујем са Владимиром Врањешом и Гораном Тркуљом - каже Обрадовић.

Комло је шампионат завршио на петом мјесту, одмах иза “велике четворке”, Веспрема, ПИК Сегеда, Татабање и Балатона, а освојио је и Лига куп.

- Сезона је у клубу оцијењена као успјешна, чак је пето мјесто више вредновано него освајање Лига купа. Сада би требало да играмо ЕХФ куп што смо по пласману и заслужили, и у Печују су заиста расположени да након дуго времена поново изађу у Европу. То још није званично потврђено, али се надам да ће на крају све бити у реду - рекао је Обрадовић.

Иако је поменута четворка и даље у врху, мађарски рукомет полако, али сигурно постаје све уједначенији.

- Тамошња лига је доста захтјевна, поготово физички и за сваки освојени бод дрес се мора добро ознојити. Буквално, свако свакога може да побиједи, па су чак и ови најјачи знали да изгубе од екипа са дна табеле - појаснио је Обрадовић.

Наравно, незаобилазна тема разговора је и Борац у којем је провео највећи дио каријере.

  • Био сам веома поносан када су, након мог одласка, освојили шампионску титулу што је, са онако искусном екипом и било очекивано. Међутим, прошле године су подмладили екипу и освајање Купа БиХ је велики успјех. Борац сада има доста младих играча, а да ли ће успјети, зависиће највише од њих самих - категоричан је Обрадовић.

Никад не реци никад

Корпулентни љевак осврнуо се и на крај каријере који је већ неколико пута пролонгирао.

- Мислио сам да ћу са првом одиграном годином у Мађарској завршити са играњем, али сам остао још једну, а сада потписао и трећи уговор. Зато нећу ништа да причам, добро се осјећам, повреде су ме кроз каријеру заобишле и зашто да не, можда одиграм и четврту сезону. Никад не реци никад - остао је Обрадовић тајанствен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана