Nurkiću kazna ako ponovi incident

Milan Zubović
Nurkiću kazna ako ponovi incident

Sarajevo - Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH skrenuće pažnju svom reprezentativcu Jusufu Nurkiću na ponašanje i ukoliko ponovi incident od prije nekoliko dana, mogao da bi bude kažnjen.

To je uslijedilo nakon što se Nurkić pojavio na utakmici svog Portlanda protiv Denvera u bijeloj majici sa grbom ratne zastave Armije RBiH na kojoj su bila ispisana imena devet poginulih komandanata različitih vojnih jedinica koje su počinile mnoga zlodjela nad srpskim stanovništvom. Košarkaški savez Republike Srpske zauzeo je stav da svi članovi KS BiH moraju poštovati kodeks Svjetske košarkaške federacije (FIBA) kada je u pitanju način odijevanja. Iz KSRS traže da se poštuje kodeks oblačenja i ukoliko Nurkić ponovi takav incident, ili bilo koji drugi član koji je pod ingerencijom KS BiH, biće mu skrenuta pažnja, a ujedno će biti i sankcionisan. Osim toga, Upravni odbor KS BiH imenovao je trenera juniorskog tima Igokee Aleksandra Ćikića za selektora U18 reprezentacije BiH, potvrdio je potpredsjednik saveza Boris Spasojević.

- Ćikić je dobio prednost u odnosu na nekadašnjeg reprezentativca BiH Dževada Alihodžića koji mu je bio protivkandidat, a jedno vrijeme bio je pomoćnik Damiru Mulaomeroviću kada je on obavljao funkciju selektora - rekao je Spasojević.

Prvi Ćikićev zadatak trebalo bi da bude Evropsko prvenstvo B divizije u rumunskoj Oradei ove godine. Ujedno, Upravni odbor odlučio je da u savezu više ne može da radi niko ko je u sukobu interesa, odnosno obavlja dvojnu ulogu, to jest paralelno ima funkciju u nekom klubu i savezu kao što je to do sada bio slučaj sa nekoliko članova. Ugovor o saradnji istekao je direktoru reprezentacije Siniši Kovačeviću, a njegov nasljednik nije izabran. Kovačević će moći ponovo da aplicira za tu funkciju pod uslovom da ne obavlja funkciju u nekom klubu, a do sada je imao problema jer je tim menadžer Igokee, što je posebno smetalo dijelu košarkaške javnosti u FBiH.

 

Nastup klubova

Kada je u pitanju iduća sezona, poslat je dopis svim klubovima koji imaju pravo nastupa u Ligi BiH da se izjasne o svom učešću i rok za dostavljanje odgovora je 15 dana. Liga bi trebalo da broji 12 ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana