Новак Мусић, нови кошаркаш Игокее: Неће бити проблема да изборимо опстанак

Милан Зубовић
Новак Мусић, нови кошаркаш Игокее: Неће бити проблема да изборимо опстанак

Лакташи - Три дана послије доласка у Игокеу Новак Мусић стигао је до трофеја. Са саиграчима је освојио Куп БиХ који од ове године носи име Мирзе Делибашића, што је био седми пехар, пети узастопно екипе у том такмичењу.

На полуфиналном сусрету добио је 22 минута, али Младост није била ривал којег се Игокеа плашила, док је у финалу са Спарсима одиграо само десетак минута, што је било очекивано. С обзиром на касни долазак добро је искористио указану минутажу, док ускоро слиједе изазови у АБА лиги због којих је и ангажован.

- Треба ми времена да се уклопим, али сам задовољан одиграним на две утакмице, мада то није ни близу онога што могу да донесем. Сада нам следи скоро двоседмична пауза, па ћу имати времена да се уклопим. Момци су ме прихватили, још да мало похватам акције и мислим да неће бити проблема да изборимо опстанак у три преостале утакмице - изјавио је Мусић.

Нагласио је да може доста тога донијети свом новом тиму.

- Могу да појачам агресивност у одбрани, пре свега на противничке плејмејкере док могу да допринесем у транзицији те да мало убрзамо игру. Ипак, то ће највише зависити од онога што тренер буде тражио од мене, а  ја треба да то испуним - рекао је Мусић.

Каријеру је започео у Меги, гдје није добио праву шансу, да би потом по сезону провео на позајмицама у Смедереву, Беовуку и ОКК Београду. Ускоро ће имати прилику да упише прве минуте у АБА лиги.

- Не очекујем нешто посебно и знам да ћу дати све од себе да то изгледа што боље, јер знам да могу да играм, мада ћемо видети како ће то изгледати. Ставићу се у службу тима, док ћу ја бити у другом плану - казао је Мусић.

Први утисци по доласку у Лакташе су сјајни и нагласио је да је све како треба.

- Лично познајем неколико младих момака одавде, а ту је и Богдан Недељковић, са којим са тренирао док сам са Савом Лешићем играо у Меги и неће ми бити проблем да се уклопим - додао је Мусић.

Контрола

Екипа ће на свом терену угостити Морнар 2. марта, док ће седам дана касније гостовати код Партизана, а 17. марта угостити Задар. Док траје пауза због обавеза репрезентација у квалификацијама за Свјетско првенство из Игокее су најавили да ће идуће суботе покушати да пронађу јачег ривала за тест утакмицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана