Ненад Трајковић, тренер Игокее: Тренинге крпимо са јуниорима

Милан Зубовић
Ненад Трајковић, тренер Игокее: Тренинге крпимо са јуниорима

Лакташи - Повреде играча много муче тренера Игокее Ненада Трајковића који нема довољан број кошаркаша да одржи квалитетан тренинг па је првом тиму прикључио неколико јуниора.

На повреде Филипа Адамовића и Вука Радивојевића надовезао се проблем Томислава Зубчића који је на утакмици са Црвеном звездом истегао лигаменте лакта. Ипак, крилни центар би требало да буде спреман за сутрашњи сусрет петог кола регионалног такмичења против Крке, док ће Радивојевић прескочити и сусрет са Словенцима.

- Ситуација није идеална јер немамо добре тренинге пошто немамо довољан број играча. Покушавао нешто да закрпимо са јуниорима који иначе не тренирају са нама и не можемо да направимо никакве тактичке замисли. Тренирамо са седам играча, а проблема има и Зубичић који није имао функцију у прстима руке којом шутира тако да смо у врло тешкој ситуацији. Иде нам тешка утакмица обзиром на стање у екипи, али ту утакмицу треба да добијемо без обзира у каквој ситуацији се налазимо - изјавио је Трајковић.

Указану прилику у прошлом мечу против Црвене звезде добро су искористили Дарко Талић и Аљоша Јанковић, док би прилику за игру сада могао да добије и млади Филип Неговановић који је овог љета стигао из Славије.

- Против Звезде смо имали осам играча у ростеру и сличан ситуација биће и на мечу са Крком. Надам се да ће Адамовић бити спреман да нам помогне док Радивојевић неће бити у стању. Неговановића ћемо да региструјемо и то је наш ростер који није велики. Великом енергијом и концентрацијом морамо да добијемо ту утакмицу која нам је веома важна - изјавио је Трајковић.

Појачања нема на видику

Послије одласка Американаца Орланда Џонсона, Треја Кела и Џимија Гевина најавио је долазак замјена мада није могао ни оквирно да када би они могли да стигну.

- Радимо на томе сваки дан, гледамо понуде играча и добијам информације од људи који су радили са њима. Жеља нам је да доведемо играча који је тип Џонсона, који у рукама има 15 поена. Можемо довести некога да попуни број, али не желимо да поново дођемо у ситуацију да нисмо задовољни њима. Када ће да буде не знам, али надам се да ће бити што пре - рекао је Трајковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана