Ненад Трајковић, тренер Игокее: Бићемо незгодан тим

Милан Зубовић
Ненад Трајковић, тренер Игокее: Бићемо незгодан тим

Мркоњић Град - Кошаркашки Игокее уписали су четврту побједу заредом у петом контролном сусрету, а овај пут били су бољи од Младости у Мркоњић Граду резултатом 84:69 (20:19, 19:23, 28:10, 17:17).

Тренер Александровчана Ненад Трајковић нагласио је да је задовољан учинком својих играча иако су они тек изашли из базичног дијела припрема, па су им ноге тешке те немају свјежине.

- Победе радују, али оне нису право мерило стања екипе која је преморена од напорних тренинга, мада су играчи били максимално ангажовани на сваком мечу и биће још бољи када добију на свежини. Контуре екипе и игре полако се назиру, док млади играчи добијају прилику да се покажу и изборе се за минуте у тиму. Све ово може и мора боље. Сва појачања су одлична и бићемо незгодан тим када упаримо Лешића и Зубчића јер заједно могу играти споља и унутра, тако да ће то бити наше главно оружје - рекао је Трајковић.

Нови сусрет имаће већ вечерас, и то против Цедевите у Загребу, која ће бити право мјерило досад урађеног.

- Биће то велики тест за нас јер они играју наш ранг такмичења, за разлику од екипа са којима смо до сада одмерили снаге. И ове сезоне “пуцају” на висок пласман и једва чекам сусрет са њима, да видим колико мој тим може да пружи у овом тренутку - казао је Трајковић.

Он није могао да рачуна на Томислава Зубчића и Дарка Талића, који су на припремама репрезентације Хрватске, односно БиХ, као и Далибора Илића, који је повријеђен.

- Мало оскудевамо са високим играчима и требало би да доведемо још једног, али још ништа интересантно нисмо пронашли. Хтели бисмо млађег играча који игра на високим позицијама и да је у стању да одигра десетак минута у АБА лиги, што је мало теже наћи - казао је Трајковић.

Код побједника Сава Лешић био је најбољи са 18 поена, Ђорђе Милошевић дао је 16, Треј Кел 12, а Џими Гевин и Аљоша Јанковић по девет. На другој страни, Милош Марковић убацио је 13, а Душан Станковић десет поена. Иако је његов тим прво поражен од ужичке Слободе, а затим и од Игокее, тренер Мркоњићана Горан Сладојевић био је задовољан виђеним.

- Ове двије утакмице можда су нам дошле и прерано јер још нисмо комплетирали базични дио припрема, али смо пристали да играмо са њима. Против слободе смо изгубили због наших грешака, иако смо у једном тренутку имали 11 поена предности које нисмо знали да сачувамо, док смо против Игокее водили на полувремену, а онда пали. Квалитет противника дошао је до изражаја и нисмо могли да му парирамо док смо играли без Срђана Милановића и Срђана Гаврића, па сам имао и скраћену ротацију. У сваком случају, двије одличне провјере за нас пред наставак припрема - рекао је Сладојевић, чији ће тим идућег понедјељка играти с истим ривалом.

Турнир у Мркоњић Граду

Екипа Младости биће домаћин турнира “Да се не заборави”, а на њему ће још наступити шампион Републике Српске и дебитант у Лиги БиХ, Братунац, Војводина из Новог Сада и словеначки Шентјур. Полуфиналне утакмице на распореду су 26. септембра, док су финале и меч за треће мјесто наредног дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана