Ненад Трајковић одбио позив из Феникса: Игокеа већи изазов од НБА

Милан Зубовић
Ненад Трајковић одбио позив из Феникса: Игокеа већи изазов од НБА

Лакташи - Послије 15 година Ненад Трајковић поново је на кормилу једног клуба из Републике Српске. Почетком децембра 2003. преузео је Бањалучку пивару (Борац Нектар), док је сада започео епизоду у Игокеи.

Српски стручњак који је четири године био скаут НБА екипе Кливленд Кавалирси те асистент у стручном штабу Феникс Санса имао је понуду да се врати у најјачу лигу свијета, али се одлучио за клуб ближе родном Београду.

- Имао сам контакте са тренером Феникса Игором Кокошковим и на крају је испало да нисам отишао тамо, јер је за мене ово ипак већи изазов. Био сам у НБА, а овде нисам никад. Изазов је да дођем овде односно да се вратим на ово просторе на којима нисам дуго радио и да мој повратак буде позитиван те да на неки начин иза себе оставим нешто лепо - изјавио је Трајковић.

Од искусних играча може да рачуна на Вука Радивојевића, Роберта Рикића, Ђорђа Милошевића, Саву Лешића те Американце Џимија Гевина и Треја Кела, док су на тренинзима и сви чланови јуниорског тима. Не крије да су екипи потребна појачања.

- Гледамо да доведемо још два-три играча. Једног шутера, другог који може да покрије позиције крила и крилног центра и трећег који игра центра. Настојаћемо да доведемо што мање странаца. Видећемо шта можемо да “ухватимо”... имамо идеје, контакте и чекамо одговор изузетно квалитетних играча који би нам били ударна снага да можемо парирати јачим тимовима са већим буџетима, што је моја жеља - истакао је Трајковић.

Међу поменутим јуниорима он ће имати на располагању и Далибора Илића, капитена јуниорске репрезентације Србије која је у Летонији прије неколико дана постала шампион Европе. Илић је добио неколико слободних дана да се одмори па ће се накнадно придружити екипи.

  • Златна медаља нашег кошаркаша леп је подстрек за нас да од Далибора покушамо направити играча који ће представљати овај регион, не само овде него и у ширим размерима. То зависи од њега, он себи поставља границе, а ми смо ту да му помогнемо. Са наше стране урадићемо све, а он треба да учини додатни напор и да има додатни мотив да се избори за ту ролу коју ћемо да му омогућимо - нагласио је Трајковић.

Породица

Трајковић није поставио посебне резултатске циљеве у новој сезони јер чека да види остале тимове, али има жељу да створи добу атмосферу у екипи.

- Хемија, добар рад и атмосфера у екипи су битна ствар и морамо да будемо као породица, да поштујемо једни друге. Да дајемо све од себе на тренингу и онда ћемо дати максимум и на утакмици - казао је Трајковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана