Nenad Trajković na pragu dogovora s Igokeom: Pravi planove i čeka promociju

Milan Zubović
Nenad Trajković na pragu dogovora s Igokeom: Pravi planove i čeka promociju

Laktaši - Iako još nije potpisao saradnju s Igokeom, srpski trener Nenad Trajković razmišlja o pojačanjima na terenu, ali i u stručnom štabu.

On je prije nekoliko dana boravio u Laktašima, gdje je dogovarao uslove saradnje koja bi trebalo da bude ozvaničena ovih dana, i poslije toga se vratio kući u Beograd.

- Situacija se kreće u veoma pozitivnom pravcu i moj agent s upravom kluba dogovara uslove saradnje i, kad postignu dogovor, potpisaću ugovor. Boravio sam u Laktašima i pobliže se upoznao sa situacijom u klubu, kao i mladim igračima od kojih se mnogo očekuje. U suštini znam pravac kojim Igokea želi da ide, kao i ciljeve koje želi da ostvari - izjavio je Trajković, koji je nekoliko godina bio skaut NBA ekipe Klivlend Kavalirs, kao i asistent u stručnom štabu Feniks Sansa.

Već su se desile određene promjene u stručnom štabu, gdje će mu pomagati doskorašnji trener Žarko Milaković, a novina je da će dugogodišnji asistent Milutin Latinčić voditi pionirsku ekipu.

- U principu, Milaković će biti uz mene, dok ćemo stručni štab još ojačati u onoj meri koliko klub to bude mogao da isprati. Imam neke ideje koje bih da sprovedem, ali ćemo pre toga razgovarati o njima. Polako postavljamo neke principe da bismo unapredili rad kluba i da imamo više ljudi u treningu te da radimo individualno - istakao je Trajković.

Njemu će to biti povratak na ove prostore jer je krajem 2003. i početkom 2004. godine vodio Banjalučku pivaru u Jadranskoj ligi. To neće biti jedine promjene u ekipi pošto je rukovodstvo odlučilo da angažuje i tim menadžera. Tu funkciju u narednom periodu trebalo bi da obavlja aktuelni direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević, koji je tokom karijere u dva navrata nosio dres Aleksandrovčana i sa njima bio šampion BiH 2001. godine.

Košarkaši

Ugovore s ekipom za narednu godinu imaju kapiten Vuk Radivojević, Robert Rikić i Đorđe Milošević, dok Nikola Jevtović ima opciju produžetka saradnje, a tu su još mladi igrači stigli iz juniorskog pogona, Nemanja Nikolić, Aljoša Janković i Dalibor Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana