Ненад Трајковић на прагу договора с Игокеом: Прави планове и чека промоцију

Милан Зубовић
Ненад Трајковић на прагу договора с Игокеом: Прави планове и чека промоцију

Лакташи - Иако још није потписао сарадњу с Игокеом, српски тренер Ненад Трајковић размишља о појачањима на терену, али и у стручном штабу.

Он је прије неколико дана боравио у Лакташима, гдје је договарао услове сарадње која би требало да буде озваничена ових дана, и послије тога се вратио кући у Београд.

- Ситуација се креће у веома позитивном правцу и мој агент с управом клуба договара услове сарадње и, кад постигну договор, потписаћу уговор. Боравио сам у Лакташима и поближе се упознао са ситуацијом у клубу, као и младим играчима од којих се много очекује. У суштини знам правац којим Игокеа жели да иде, као и циљеве које жели да оствари - изјавио је Трајковић, који је неколико година био скаут НБА екипе Кливленд Кавалирс, као и асистент у стручном штабу Феникс Санса.

Већ су се десиле одређене промјене у стручном штабу, гдје ће му помагати доскорашњи тренер Жарко Милаковић, а новина је да ће дугогодишњи асистент Милутин Латинчић водити пионирску екипу.

- У принципу, Милаковић ће бити уз мене, док ћемо стручни штаб још ојачати у оној мери колико клуб то буде могао да испрати. Имам неке идеје које бих да спроведем, али ћемо пре тога разговарати о њима. Полако постављамо неке принципе да бисмо унапредили рад клуба и да имамо више људи у тренингу те да радимо индивидуално - истакао је Трајковић.

Њему ће то бити повратак на ове просторе јер је крајем 2003. и почетком 2004. године водио Бањалучку пивару у Јадранској лиги. То неће бити једине промјене у екипи пошто је руководство одлучило да ангажује и тим менаџера. Ту функцију у наредном периоду требало би да обавља актуелни директор репрезентације БиХ Синиша Ковачевић, који је током каријере у два наврата носио дрес Александровчана и са њима био шампион БиХ 2001. године.

Кошаркаши

Уговоре с екипом за наредну годину имају капитен Вук Радивојевић, Роберт Рикић и Ђорђе Милошевић, док Никола Јевтовић има опцију продужетка сарадње, а ту су још млади играчи стигли из јуниорског погона, Немања Николић, Аљоша Јанковић и Далибор Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана