Nemanja Majdov za “Glas Srpske”: I dalje sam svjetski broj jedan

Milan Zubović
Nemanja Majdov za “Glas Srpske”: I dalje sam svjetski broj jedan

Marakeš - Marokanski grad Marakeš zauvijek će ostati u najljepšem sjećanju džudisti iz Istočnog Sarajeva Nemanji Majdovu, koji je u njemu osvojio prvi gran pri.

Svjetski šampion iz 2017. godine vratio se na tatami poslije višemjesečnog oporavka od povrede i to na briljantan način. Ostvario je pet pobjeda u kategoriji do 90 kilograma, pokazao da je povreda prošlost, te protivnicima jasno stavio do znanja šta ih čeka ubuduće.

- Imao sam prave testove i pokazao sebi da sam i dalje svjetski broj jedan. Bilo je pitanje kada ću biti u elementu i kada će suđenje biti korektno, kao i sve sitnice koje mnogo znače. Poklopilo se dosta toga, savladao sam pet ozbiljnih boraca i potvrdio da sam u svjetskom vrhu, odnosno da mogu očekivati najbolje rezultate u budućnosti - izjavio je Majdov za “Glas Srpske”.

Da je bolji od njih, redom su mu čestitali Litvanac Mantas Klimauskas, Turčin Mikail Ozerler, Gruzin Giorgi Papunašvili, Francuz Aurelijen Dijez i Nijemac Eduard Tripel.

- U prvom meču sam pobijedio Litvanca iponom, dok je sa psihološkog aspekta najteži protivnik bio predstavnik Turske u drugom kolu, jer sam se s njim borio u finalu Svjetskog prvenstva prije dvije godine, pa mi je to bio pravi test da vidim gdje sam. Riječ je, u stvari, o Slovencu Mihael Zganku, koji zbog boljih uslova nastupa za Tursku. I njega sam riješio iponom, mnogo lakše nego tada u finalu. Treći meč takođe sam dobio iponom protiv prvaka Gruzije, dok sam najteži meč imao u polufinalu protiv Francuza, koji me dobio na prvenstvu svijeta prošle godine u Bakuu, pa sam mu sada vratio - rekao je Majdov.

Već ima planove za nastavak sezone, a novo iskušenje već za nekoliko dana.

- Sljedećeg vikenda čeka me grend slem u Rusiji, gdje nema posebnih ciljeva, mada je pobjeda ono na šta uvijek mislim. Svaki turnir je bitan, a najbitnije je Svjetsko prvenstvo jer nosi najviše bodova za Olimpijske igre. Bitno je da sam se vratio, imao super izdanje na prvom gran priju - kazao je Majdov.

Posveta

Medalju je posvetio preminulom drugu.

- Ovu medalju posvećujem mom pokojnom drugu, bratu Milošu Ostojiću. Živiš, Miki moj, bio si mi u mislima pred svaki meč i znam da si bio ponosan kad si gledao borbe kao i uvijek dosad - rekao je Majdov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana