Немања Мајдов за “Глас Српске”: И даље сам свјетски број један

Милан Зубовић
Немања Мајдов за “Глас Српске”: И даље сам свјетски број један

Маракеш - Марокански град Маракеш заувијек ће остати у најљепшем сјећању џудисти из Источног Сарајева Немањи Мајдову, који је у њему освојио први гран при.

Свјетски шампион из 2017. године вратио се на татами послије вишемјесечног опоравка од повреде и то на бриљантан начин. Остварио је пет побједа у категорији до 90 килограма, показао да је повреда прошлост, те противницима јасно ставио до знања шта их чека убудуће.

- Имао сам праве тестове и показао себи да сам и даље свјетски број један. Било је питање када ћу бити у елементу и када ће суђење бити коректно, као и све ситнице које много значе. Поклопило се доста тога, савладао сам пет озбиљних бораца и потврдио да сам у свјетском врху, односно да могу очекивати најбоље резултате у будућности - изјавио је Мајдов за “Глас Српске”.

Да је бољи од њих, редом су му честитали Литванац Мантас Климаускас, Турчин Микаил Озерлер, Грузин Гиорги Папунашвили, Француз Аурелијен Дијез и Нијемац Едуард Трипел.

- У првом мечу сам побиједио Литванца ипоном, док је са психолошког аспекта најтежи противник био представник Турске у другом колу, јер сам се с њим борио у финалу Свјетског првенства прије двије године, па ми је то био прави тест да видим гдје сам. Ријеч је, у ствари, о Словенцу Михаел Зганку, који због бољих услова наступа за Турску. И њега сам ријешио ипоном, много лакше него тада у финалу. Трећи меч такође сам добио ипоном против првака Грузије, док сам најтежи меч имао у полуфиналу против Француза, који ме добио на првенству свијета прошле године у Бакуу, па сам му сада вратио - рекао је Мајдов.

Већ има планове за наставак сезоне, а ново искушење већ за неколико дана.

- Сљедећег викенда чека ме гренд слем у Русији, гдје нема посебних циљева, мада је побједа оно на шта увијек мислим. Сваки турнир је битан, а најбитније је Свјетско првенство јер носи највише бодова за Олимпијске игре. Битно је да сам се вратио, имао супер издање на првом гран прију - казао је Мајдов.

Посвета

Медаљу је посветио преминулом другу.

- Ову медаљу посвећујем мом покојном другу, брату Милошу Остојићу. Живиш, Мики мој, био си ми у мислима пред сваки меч и знам да си био поносан кад си гледао борбе као и увијек досад - рекао је Мајдов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана