Немања Леканић, фудбалер Борца: Интересује нас само тријумф

Дарко Пашагић
Немања Леканић, фудбалер Борца: Интересује нас само тријумф

Бањалука - Десни бек лидера шампионата Борца Немања Леканић велики је оптимиста пред суботњи дерби 19. кола, у којем ће заједно са саиграчима бити на тешком искушењу на гостовању код најближег пратиоца, Слоге из Горњег Црњелова и вјерује да његова екипа може остварити побједу.

Овај фудбалер, који је не Градски стадион дошао зимус управо из Слоге, сматра да је већ сада јасно да су ова два клуба једини кандидати за титулу и пласман у Премијер лигу.

- И Слога и ми имамо стварно велику предност у односу на остале екипе, тако да ће до краја сезоне бити трка удвоје за пласман у виши ранг. Међутим, желимо да што пре и математички обезбедимо прво место. Зато пред овај сусрет размишљамо само о победи, која би нашу предност на табели још више учврстила. Сада им бежимо пет корака, зашто од суботе та предност не би била осам. Наравно, то неће бити нимало лако, али очекујем да можемо до тријумфа - рекао је Леканић.

Овај 29-годишњак све до августа прошле године играо је за бројне клубове у Србији, а онда је дошао у Слогу, да би се послије шест мјесеци преселио у Борац.

- Време проведено у Горњем Црњелову дуго ћу памтити. Стекао сам тамо за кратко време пуно пријатеља, али од фудбала живим и сада размишљам само како да помогнем Борцу. Свом бившем клубу од срца честитам пласман у полуфинале Купа БиХ, желим им да и освоје пехар, али у суботу за њих неће бити никаквог попуста - наставио је Леканић.

Борац ће бити ослабљен неиграњем “пожутјелог” Стефана Дујаковића, а са екипом неће бити ни Кенан Тополовић и Владан Даниловић, који имају обавезе у младој репрезентацији БиХ.

- Сигурно је да је то поприличан хендикеп, али наш тренер Дарко Војводић има довољно алтернатива, тако да то неће бити никакав проблем. Најважније је да зауставимо њихов напад, који предводи веома опасни Драгиша Комарчевић, и онда ће бити пуно лакше. Ако њега зауставимо, урадили смо више од пола посла - додао је Леканић.

Премијерлигашки судија

Дерби 19. кола Прве лиге Републике Српске између Слоге и Борца биће одигран у суботу од 14.30 часова на стадиону Младости у Великој Обарској, а судиће га арбитар са листе Премијер лиге БиХ Зоран Грбић из Приједора. Њему ће помагати Радислав Качавенда из Градишке и Бојан Максимовић из Модриче, док је четврти судија Лука Билбија из Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана